Lole iz komšilukaNaslovna vijest

Pomozimo da teta Ružica bude pronađena!

Ružica Bičvić je nestala u subotu, 20. aprila, u Sarajevu.

Piše: Jelena Pralica

Foto: Kristina Bičvić / Facebook

U trenutku nestanka na sebi je imala bež jaknu/sako, smeđe karirane pantalone i crne tenisice sa bijelim đonom. Nosila je crveni ceker s Caritas logom.

Teta Ružica ima 71 godinu i dementna je osoba.

Ona je posljednji put viđena u noći sa subote na nedjelju, 20/21. aprila, u Dobroševićima, kod marketa “Hoše”, na raskršću za Ahatoviće i kasarnu “Butile”.

Njeni bližnji mole za pomoć u istrazi i sugerišu svima da na ovom podrčju pregledaju zajedničke prostorije, kao i one koje se često ne koriste. Ipak, ona bi mogla biti bilo gdje, pa je potrebno da, tokom boravka na otvorenom, obratite pažnju na ljude oko sebe.

“Ružica je naša mama i ima demenciju. U subotu, 20.04. odlutala je s Dobrinje i od tada je neumorno tražimo i mnogo nam nedostaje. Molili bismo vas da nam pomognete. Izađite iz stanova, prošetajte svojim kvartom. Obratite pozornost na sve starije gospođe, koje su kao i naša mama, trebaju pomoć i suosjećanje. Pomozite i njima”, poručila kćerka nestale Kristina Bičvić.

Porodica moli sugrađane da, ukoliko je vide, jave na broj telefona 061 351 786 ili policiji u najbližoj stanici. Takođe, svaku informaciju možete dojaviti GSS-u Novi Grad Sarajevu, na brojeve telefona: 062 112 700 i/ili 062 672 772.

ObavještenjeNakon 40 sati potrage za nestalom Ružicom Bičvić operativnim radnjama i savremenim metodama traganja za…

Gepostet von Gorska Služba Spašavanja Novi Grad Sarajevo am Montag, 22. April 2019

Trebate znati da Ružica ima demenciju. Vjerovatno se ne odaziva na svoje ime, niti vam može potvrditi svoj identitet. Često zna reći, kad je pitaju kako se zove, Ružica Rubčić.

Priđite joj pažljivo, tiho i nenametljivo. Pošto je nestala prije nekoliko dana, vjerovatno je dehidrirala, izgladnjela i uplašena. Potrebno je prići joj polako, bez panike i ne preglasno, zadobiti njeno povjerenje, zadržati je i hitno pozvati jedan od navedenih brojeva telefona. Ključno je, ako je uočite da ne gubite kontakt!

Ukoliko se nemate vremena zadržavati ili je uočite u pokretu, vožnji, kroz prozor… probajte je fotografisati. Fotografije možete slati u inbox profila Gorska Služba Spašavanja Novi Grad Sarajevo ili postaviti u komentarima na vijest o njenom nestanku, jer ćete na taj način olakšati onima koji na terenu tragaju za njom na koje područje da se fokusairaju.

Ako ništa, podijelite ovaj ili slične apele, da informacija o Ružici Bičvić, kao i njena fotografija, dopre do što većeg broja ljudi.

Pomozimo da se teta Ružica vrati kući!

Gepostet von Gorska Služba Spašavanja Novi Grad Sarajevo am Montag, 29. April 2019

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije