Radoznala Lola

Svijet poezije pretočen u zvuk

Za umjetnost granice ne postoje, jer ona se dušom osjeća.

Redakcija

Foto: PR

Za Adnana Selimovića granice u umjetnosti i poeziji ne postoje, a u to su se uvjerili i svi prisutni na promociji audio zbirke pjesama „Oblaci su ti granice”, koja je održana 24. aprila, u prostorijama Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica u Banjaluci.

Audio format knjige traje 43 minute i sadrži 45 zapisa, od kojih su pored pjesama uvrštene i dvije recenzije koje su napisali Nedeljko M. Sančanin i Tode Nikoletić.

Adnan Selimović iz Prnjavora ostavio je trag svojih misli u stihovima zbirke pjesama „Oblaci su ti granice“, a njen zvučni format približio je stvaralaštvo ovog osamnaestogodišnjaka slijepim i slabovidim licima.

Izvor: PR

Biće mladog umjetnika ima želju da kaže mnogo toga i to uspješno radi kroz stihove, ali ovo ne znači da svoje izražavanje ograničava strofama. Završio je jednu etapu odrastanja i krunisao je stihovima, a sljedeću planira prožeti i prozom.

Adnan je ispunio svoj djetinji san objavivši svoju prvu zbirku pjesama sa samo 17 godina, uz pomoć projekta Novo ime, kompanije Novomatic.

Ali, učešće u ovom projektu nije mu donijelo samo knjigu sa njegovim potpisom, već i nova prijateljstva, kao i prilike. Jedna od njih je i plemenita saradnja sa Specijalnom bibliotekom za slijepa i slabovida lica, kroz ediciju „Jedan pisac, jedna knjiga“.

Izvor: PR

Promociji je prisustvovala i pjesnikinja Borka Tadić, štićenica Udruženja za slijepa i slabovida lica, koja je za Adnanovu poeziju rekla da je istinska, te da je on pravi pjesnik. Borka je naglasila kako se i ranije upoznala sa Adnanovim stvaralaštvom, budući da je učestvovao u brojnim književnim večerima u organizaciji Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica u Prnjavoru.

Potom je uputila savjet mladom kolegi da nikada ne traži pjesmu, nego da je pusti, jer samo tako će pjesma pronaći njega.

Izvor: PR

Jedno ugodno druženje obilježilo je sunčani aprilski dan i duše prisutnih nahranilo emocijama, a svaki izrečeni stih dodatno su naglasile note klavira.

Sklopljena su i nova prijateljstva, ugovorene nove saradnje, a što je najvažnije, stvorena je uspomena koje će se svi rado sjećati.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije