Hrabra Lola

Djevojčica pravi rođendanske pakete za klince koji to sebi ne mogu da priušte

Jedna devetogodišnjakinja predano radi kako nijedno dijete iz njene zajednice ne bi ostalo bez poklona za svoj rođendan.

Priredila: Jelena Pralica

Foto: Marlana Evans / Good Morning America

Prije dvije godine, Bela Smit (Bella Smith), učenica trećeg razreda jedne osnovne škole u Kentakiju, osmislila je “Beline kutije”.

Nakon što joj je jedan njen vršnjak rekao da ne može da proslavi rođendan, jer to njegova porodica sebi ne može priuštiti, Bela je došla na nevjerovatnu ideju. Ona “Beline kutije” puni potrepštinama, balonima, rođendanskim kapicama i sastojcima za kolače.

Sve što pakuje su donacije sugrađana, a nakon što napuni kutije, predaje ih porodicama slabijeg imovinskog stanja, s popisa koji joj dostavlja škola koju pohađa.

“Ovdje je 80 odsto stanovništva siromašno. Dakle, imamo đake kojima mnogo toga nedostaje”, pojasnila je za Good Morning America Belina mama Marlana Evans, koja radi u toj istoj školi.

Foto: Marlana Evans / Good Morning America

Bela je samo tokom ove školske godine upakovala i podijelila 80 poklon-kutija, a plan joj je da ih bude bar 100, prenosi Lexington Herald Leader. U tome joj pomažu i članovi njene porodice, koji nerijetko vlastitim novcem dopune rođendanske kutije za mališane.

“Zahvalna sam na prilici da mogu da pomognem svojim komšijama, djecicu u svojoj zajednici”, istakla je Bela.

Takođe, ona je ove i prošle godine, za svoj rođendan, 26. marta, zamolila sve da joj umjesto poklona daruju potrepštine koje će iskoristiti za “Beline kutije” te i darovati učenicima kojima su potrebnije.

“Izuzetno sam ponosna na nju. Ona je divna djevojčica, velikog srca”, zaključila je Belina mama.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije