Zabavna Lola

Ona je berberin za konje

Melodi Hejms (Melody Hames) kombinuje svoje dvije velike strasti: umjetnost i konje.

Prevela: Staša Nikodinović

edition.cnn.com

Foto: edition.cnn.com

Ona pravi prilično neočekivane i spektakularne dekoracije na konjima zbog kojih je prozvana “berberinom za konje”, a pokrenula je i sopstveni posao koji se bavi friziranjem i timarenjem konja na poseban način.

Ova studentica dizajna insistira na tome da je u centru njenog rada dobrobit životinja i uvijek naglašava kako, kroz njenu umjetnost, konji nisu uznemireni ili povrijeđeni na bilo koji način.

Foto: thehorsebarber.com

Melodi kombinuje svoje dvije velike ljubavi, umjetnost i konje, tako što šiša dlaku konja na zanimljive i kreativne načine.

Foto: thehorsebarber.com

Prozvana je “berberinom za konje” i pokrenula je sopstvenu firmu koja se bavi kreativnim načinima šišanja konjske dlake.

Osim toga, ona često edukuje druge koje su zainteresovani kako da se i sami bave sa tim i voli inspirisati druge svojim vještinama.

Foto: thehorsebarber.com

Melodi se počela baviti kreativnim šišanjem još kao dijete, a shvatila je da se radi o potencijalno odličnom poslovnom modelu kada su se fotografije njenih radova počele pojavljivati na društvenim mrežama.

U novembru 2018. pozvana je da na jednom konju kreira dizajn kojim će se simbolično proslaviti 100 godina od kraja Prvog svjetskog rata. Bilo joj je potrebno šest sedmica istraživanja, kao i 10 sati šišanja kako bi dobila konačni rezultat.

Foto: thehorsebarber.com

Melodi ne može sama odabrati omiljeni dizajn, ali neki joj, kako je rekla za CNN, znače više od drugih.

U martu 2018. godine uradila je jedan humanitarni dizajn za Mekmilan društvo za podršku oboljelima od raka (MacMillan Cancer Support), za bliskog prijatelja koji je preminuo od ove zloćudne bolesti.

Foto: thehorsebarber.com

Pročitaj još

Od iste osobe
Najnovije