najnovijeNaslovna vijestPraktična LolaŽivot

10 mitova o zdravoj ishrani i šta je prava istina?

Voda sa limunom detoksikuje naše tijelo. Detoksikacija je daleko više od ispijanja mlake limunade natašte i ukratko ona podrazumjeva naš kompletan način života.

Redakcija

Foto: Privatna arhiva

Nutricionistkinja Dragana Lošić jedna je od rijetkih na našim prostorima koja svoje znanje nesebično dijeli sa pratiocima na društvenim mrežama, a mi je redovno i s pažnjom pratimo. Njeni savjeti su jednostavni i, usudićemo se reći, zdravorazumski i to je ono što nas je privuklo baš njoj. Evo šta ona kaže o nekim od mitova u koje nas ubjeđuju svaki dan.

 1. Voda sa limunom detoksikuje naše tijelo. Detoksikacija je daleko više od ispijanja mlake limunade natašte i ukratko ona podrazumjeva naš kompletan način života. Dovoljno je piti vodu i adekvatno hidrirati organizam.
 2. Kiselost je najveći neprijatelj našeg zdravlja. Ne zaboravite da naš organizam ima efikasan sistem za regulaciju acido-bazne ravnoteže i održavanje konstantnog PH.
 3. Ugljeni hidrati goje. Unos ovih makronutrijenata treba uskladiti sa svojim potrebama i više ih unositi kroz mahunarke, cjelovite žitarice…
 4. Izbjegavaj gluten i laktozu. Da ali samo kada postoji opravdani razlog. Nerijetko su bezglutenski proizvodi manje zdravi.
 5. Ne jedi voće dok si na redukciji. Samo ukoliko želiš lišiti svoj organizam esencijalnih nutrijenata i potrebu za slatkim zadovoljiti slatkišima.
 6. Vježbaj u teretani. Isključivo se treba baviti fizičkom aktivnošću koja Vama prija a ne onom koja je u trendu.
 7. Hrana koja sagorijeva vaše masti. Ne nasjedajte na trikove već imajte redovne obroke, povećajte unos vlakana, izgradite zdrav odnos prema hrani.
 8. Život je nemoguć bez whey proteina i proteinskih šejkova. Uvijek dajte prednost namirnicama u njihovom izvornom obliku #eatrealfood
 9. Reklama za još jedan detoksikacijski protokol koji će vas učiniti vitkom do ljeta molim Vas ne nasjedajte. Polako kreirajte i krenite živjeti svoj #healthylifestyle rado ću Vam pomoći ako zatreba.
 10. Budi fit zbog dobrog izgleda. Uvijek budite fit zbog dobrog zdravlja a kad sve stigne u paketu tim bolje ?.
  Kako Vi razmišljate, da li su i Vama ovi mitovi više dosadili?

Ako i vi želite da pratite Draganu Lošić – kliknite na link i uživajte u znanju i receptima koje dijeli svakodnevno.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije