Hrabra LolaLoliteti

Vrisnimo od sreće u Vrisku!

Nastao nakon dugogodišnjeg pravljenja nakita i želje za novim izazovima.

Počeo je printovima na majicama i cekerima i vremenom se razvio u prepoznatljiv modni izražaj.

Vrisak.

Piše: Jelena Pralica

Foto: Vrisak

Iza Vrisak kreacija pretežno stoji jedna osoba, koja za sebe kaže da često gubi pojam o vremenu i posvećena je poslu stopostotno.

Ana Milić kaže da veliku podršku i pomoć ima od porodice koja često “uskoči” i pomogne kada je to potrebno.

“Naravno, uz dobre saradnike koji mi pomažu pri nabavci platna i repromaterijala nijedan posao nije problem”, dodaje ona.

Foto: Vrisak

A njen posao je onaj već godinama poznat po potpisu Vrisak. Iz njene manufakture nam stižu prepoznatljivi, šaroliki odjevni komadi, u posljednje vrijeme uglavnom haljine, ali tu su i torbe i cekeri te nakit i modni dodaci ručne izrade, svaki poseban na svoj način.

Ana pojašnjava da je dinamika rada Vriska u početku bila diktirana njenim drugim obavezama, ali nakon otvaranja radnje Vrisak je postao njena glavna preokupacija i posao.

“Rad Vriska se zasniva na proizvodnji odjeće i modnih dodataka, mada, insipiraciju je teško sputati pa se znam okušati u izradi stvarčica koji izlaze iz te oblasti.

Često kažem da je Vrisak spoj nespojivog, u kojem kombinujem različite štampane motive sa dezeniranim materijalima i samim tim dobijam da određeni odjevni komad ‘vrišti’.

Ako postoji neka karakteristika Vrisak modne linije to je udobnost i sloboda pokreta”, navodi Ana.

Foto: Vrisak

Foto: Vrisak

Foto: Vrisak

Ako bismo govorili o nekom modelu koji bi bio njen zaštitini znak, Ana kaže da bi ti bila haljina ravnog kroja sa motivom Vrisak dame. Ali, i svi ostali modeli njenih haljina, svaki za sebe, priča neku svoju priču, bilo da se radi o ručno rađenom tradicionalnom vezu različitih podneblja ili haljinama za trudnice, odvažne dame ili opuštenu gradsku šetnju.

“Trudim se da svi materijali i platna budu udobni.

Skoro sve haljine su od platna na bazi pamuka, u novoj kolekciji je dosta lanenih stvari. Cekere i torbice izrađujem od kože ili eko kože, a na broševima i nakitu pustim mašti na volju tako da ih izrađujem od platna, cirkona, trakica čipke i perli.

Definitivno mi se ideje rađaju na licu mjesta, u glavi stvorim neku okvirnu sliku, ali konačna ideja se rađa kada ugledam materijal – spontana ideja je najbolja i postiže najveći efekat”, ističe Ana.

Foto: Vrisak

Foto: Vrisak

Upravo je nova kolekcija insipirisana tradicionalnim vezovima; zmijanjskim, imljanskim i janjskim vezom. Haljine i torbe su karakterističnih jednostavnih i svedenih formi, ukrašene ručno rađenim vezom. Takođe, zadržana je karakteristična Vrisak forma sa različitim motivima i natpisima, u kojoj se izdvajaju haljine sa natpisom „ljubav“ i haljine za trudnice.

“Trudim se da kupac u Vrisku ima prijatnu atmosferu i ne prodajem samo svoje kreacije nego Vrisak priču i misiju. Obično dame koje uđu budu u dilemi šta je zapravo Vrisak jer u radnji imamo haljine sa tufnama, prugicicama, vezom, šašavim motivima, natpisima i slično, veliki izbor broševa, medaljona i ogrlica… Uskoro ću spremiti torbe i samim tim kompletirati ponudu u radnji”, dodaje Ana.

Njeni modeli pozivaju na igru, razdragani su, veseli i puni otpimizma, a trenutni plan je da opstane na tržištu i zadrži šarolikost ponude koju ima.

Cilj jeste da Vrisak kuća u Banjoj Luci bude prepoznatljiva lokacija za unikatne odjevne predmete i poklone. Svakako truda i ljubavi ne nedostaje i samim tim se nadam da ću proširiti svoj tim i povećati obim prozivodnje”, zaključila je ona.

Vrisak komade možete pogledati i na Facebook stranici te Instagram profilu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije