Lole iz komšilukanajnovijeNaslovna vijestO događajima

Ovaj momak je PRVAK SVIJETA – Ime za koje ćete tek čuti!

Filozofska olimpijada koja se od 25. do 28.maja održavala u holandskom gradu Roterdamu dobila je svog prvaka!

Redakcija

https://magazinsana.rs/milan-milenovic-prvak-sveta-iz-filozofije/?fbclid=IwAR3jPRucP2v8YsfOopQl2HBszz5nheTq3f04ZTAGU_ZV8VZlR4BUyykTh1Q

Foto: Privatna arhiva

Pobednik Filozofske olimpijade koja se od 25. do 28.maja održavala u holandskom gradu Roterdamu je niški maturant Milan Milenović (18).

Učenik gimnazije “Svetozar Marković” je svojim esejom, koji se bavio temom  “Tolerancija kao profesionalni odnos ili ljudska vrlina” po ugledu na japanskog filozofa Tomonobija Imamičija, oduševio je žiri koga su činili profesori filozofije sa nekoliko uglednih evropskih univerziteta. Milan je u konkurenciji imao čak 96 takmičara iz 45 zemalja sveta.

“Iskreno, zahvaljujući profesorki Bojani Jovanović zavoleo sam filozofiju. Jednostavno mi je njen pristup da nam približi ovu nauku pomogao da shvatim zašto je potrebno razmišljati svojom glavom i imati svoj stav o svemu. Po školskom programu filozofija se u gimnazijama uglavnom izučava kao istorija filozofije ali je meni bilo potrebno nešto više i upravo mi je taj “put” pokazala profesorka Bojana, kaže Milan koji se priprema za studije medicine.

Govori nekoliko stranih jezika, a Filozofski fakultet je mogao da upiše bez polaganja prijemnog ispita zahvaljujući uspehu na republičkom takmičenju ali je Milan ipak odlučio da nastavio porodičnu tradiciju.

“Etika u medicini je veoma bitna i u tome vidim nastavak mog druženja sa filozofijom, veli Milan.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije