DogađajinajnovijeNaslovna vijestRadoznala Lola

Vijest dana: Odrekli su se poklona za vjenčanje zbog 1000 djece kojima su potrebne operacije.

Mesut Ozil i njegova djevojka Amine Gulse odrekli su se poklona za predstojeće vjenčanje. Umjesto toga, pozvali su goste da taj novac doniraju u humanitarne svrhe. “Mnogi su me pitali kakve imam želje za sutrašnje vjenčanje”, napisao je Mesut Ozil…

Prenijela: Saša Leper

https://www.6yka.com/novosti/fudbaler-arsenala-i-njegova-zarucnica-snosice-troskove-1000-operacija-za-djecu-sirom-svijeta

Foto: Twitter

Mesut Ozil i njegova djevojka Amine Gulse odrekli su se poklona za predstojeće vjenčanje. Umjesto toga, pozvali su goste da taj novac doniraju u humanitarne svrhe.

“Mnogi su me pitali kakve imam želje za sutrašnje vjenčanje”, napisao je Mesut Ozil na Twitteru, “ali kao profesionalni fudbaler ja sam u privilegovanoj poziciji”. Zbog toga su se on i njegova buduća supruga Amine odrekli poklona za svadbu i pozvali sve goste da podrže projekat koji njih dvoje provode u saradnji sa organizacijom BigShoe.

“Amine i ja ćemo snositi troškove operacije za 1000 djece”, napisao je Mesut, objasnivši da on pomaže rad organizacije BigShoe još od Svjetskog prvenstva 2014. godine i da ova organizacija, u saradnji sa njemačkim i švajcarskim doktorima, pomaže djeci širom svijeta tako što im omogućava operacije koje im mijenjaju život.

 

Twitter

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije