KulturaLjudinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Znate li koji ste znak u Poteroskopu?

Sigurna sam da već znate sve o likovima iz poznatog svijeta Hari Potera i da oni ne zahtijevaju nikakav poseban uvod. Vjerovatno već odavno imate svoje omiljene i najomraženije ili barem one koji su vam više ili manje dragi. Sigurna…

Saša Leper

Facebook

Foto: Creozavr / Pixabay

Sigurna sam da već znate sve o likovima iz poznatog svijeta Hari Potera i da oni ne zahtijevaju nikakav poseban uvod. Vjerovatno već odavno imate svoje omiljene i najomraženije ili barem one koji su vam više ili manje dragi. Sigurna sam i da ste, ako ne radili a onda bar viđali, brojne kvizove na temu toga u koju bi vas kuću Hogvartsa smjestio Šešir za razvrstavanje da smo samo te lijepe sreće da tako nešto postoji i kod nas.

Možda ste se susretali i sa upitnicima koji treba da vam otkriju koji lik iz ovog čarobnog svijeta je vaša srodna duša. Međutim, ono što do se sada (nadam se) niste pitali jeste koji ste lik u Poterskopu. Da, dobro ste pročitali! Dan vašeg rođenja vas poistovjećuje sa nekim od najvećih magičnih likova. Kojim? Pa pogledajte:

21.3 – 20.4. Luna Lavgud

Luna je definitivno jedinstvena! Ona je osobenjak koji ima svoje svjetonazore, principe i mišljenja o svemu i ne boji se toga. Luna je vrlo dosljedna i nije neko ko će preći preko sebe da se uklopi u masu ili dopadne drugima. Ona vjeruje da je bolje imati manje pravih prijatelja nego mnogo lažnih, a malo je toga što nije spremna uraditi za one koje voli. Vrlo je inteligentna i zbog svoje jedinstvene avanturističke prirode poznaje mnoge stvari neznane drugima.

21.4 – 21.5. Ron Vizli 

FF16 / Pixabay

Ron potiče iz velike a ipak skladne porodice (koliko velike porodice uopšte mogu biti skladne?) te su njemu duboko usađene ne samo porodične vrijednosti, već i osjećaj za druge u smislu dijeljenja i empatije. On je pravi prijatelj, spreman da nesebično pomogne nekome u nevolji, ali nikako nije naivan u tome. Takođe, Ron uživa u sportu i takmičarskim aktivnostima i voli da se istakne po svojim mogućnostima ili poznavanju nečega. U ljubavi je možda malo nespretan, ali Ron je vrlo odan i istrajan.

22.5 – 21.6. Rubeus Hagrid

Ovaj polu-džin po porijeklu i stasu ali svakako punokrvni džin po veličini srca je izuzetno jak, kako fizički tako i mentalno. Hagrid se suočavao sa nebrojenim izazovima i nepravdama tokom svog čitavog života, pa ipak uspio je da zadrži veseo duh, skoro dječiju razigranost i dobroćudnost. On je takođe i velika vrijednica koja ne bježi od napornog posla, a rado se hvata u koštac i sa vrlo teškim izazovima. Avanturista je i slobodnjak, voli da istražuje i da bude u prirodi. Hagrid vidi ljepotu i u stvarima koje drugi ne cijene, a njegova odanost je bez pramca.

22.6 – 22.7. Albus Dambldor

Favorit mnogih, Dambldor je oličenje velike mudrosti i znanja, kako knjiškog tako i praktičnog. On je po prirodi istraživač i voli ne samo da čita o nekim iskustvima i teorijama već i da ih isproba i u praksi. Dambldor je neko ko na prvi utisak izaziva ogromno strahopoštovanje, a to osjećanje se vremenom samo dodatno povećava. Njegova možda i primarna osobina je strpljivost, a spreman je čekati i godinama da se ostvare njegovi pažljivo sročeni planovi, ako je to potrebno. Takođe je veoma zaštitnički nastrojen prema ljudima koji su mu dragi i veliki je prijatelj.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije