KarijeranajnovijeNaslovna vijestPraktična Lola

Tekst za SVE zaposlene na Balkanu. A i šire.

Srđan je iskreno, od srca, na svom Facebook profilu napisao šta misli o brojnim pojavama koje prate zaposlenje bilo koje vrste na Balkanu.

Redakcija

Volim slušati kako vam je fino na poslu samo ne znam da li ste vakcinisani protiv moždanog udara, jer ja nisam:

1. ”Hvala što si ostao duže na poslu” – ‘Hvala’ ne mogu upisati u radnu knjižicu niti mogu da unovčim, možda da izmislimo valutu ‘hvala’ pa da je valjamo kao čekove.

Prekovremeni sati se inače naplaćuju po jačoj tarifi, ali ipak budite sirotinja, to je uvijek u modi.

2. “Angažovali smo eksperta” – Svi ostali rade samo taj ekspert ne. U većini slučajeva taj ekspert je dobro plaćeni prodavač magle, zlostavlja cijelu mrežu ljudi da radi za njega tj. da mu šalju podatke od kojih on sastavi neki dokument kojem se moramo diviti minimum godinu dana, ma važi – može.

3. “Rok se mora ispoštovati”- svi poštuju rokove samo kapiten tima ne zna ni koji je rok u pitanju. Probijanje roka se doživljava kao proboj Solunskog fronta.

4. “Izvještaj o radu mora biti napisan prema standardima” – izvještaj može biti napisan bolje od Gorskog vijenca, uvijek će ti ga vratiti na čuvenu ‘dopunu’. Dopuna je uglavnom dodavanje nekoliko riječi i interpunkcijskih znakova da bi se dobilo na ‘punoći’, jer estetika prodaje priču.

5. Zahtjev za godišnji odmor – To vam je klasična izrada sinoptičke karte, da ne kažem situacije. Bolovanje izbjegavajte, ko je još bolestan u eri digitalizacije, ma ajte molim vas.

6. Zakasnili ste na posao – Slobodno istog dana možete ići ganjati parcelu na groblju. Parcela sa pogledom nije za ljude koji kasne, oni trebaju leći bliže ulazu ako me razumijete.

7. Rješenje o povišici – Dobićete ga posthumno, šta nije jasno?

8. Reci osam… – ovakvi šefovi i dalje postoje, a što i ne bi postojali kada mi ustvari nismo radne kolege već je šef čoban koji čuva mene pod Grmečom, logično.

9. Kvalifikacije, preporuke, znanje i vještine – Ne znam gdje da počnem pa ću odmah završiti.

10. Komplimenti – Nisu dozvoljeni, jer se mogu tumačiti na razne načine, pozivanje na seks uglavnom. Poruka u wc-u ”poješćeš ova govna koja nisi pustio niz vodu” je dobrodošla, to je jačanje timskog duha, a ne vrijeđanje.

11. Hitno tj. urgentno – juče trebalo biti završeno, ko vam je kriv što ne razmišljate unaprijed. Naučite putovati kroz vrijeme, to pomaže, vjerujte mi.

12. Uspješan tim – postoji samo ako su se svi horoskopski znakovi poklopili, sve ostalo je laž.

13. Kolika je plata – hehe, zanimljivo pitanje zar ne?.

14. Ugovor – jači od biča.

15. Otkaz – jer su svi rođeni s tim.

želim vam uspješno putovanje kroz tržište rada, gazite sami sebe da vas ne bi gazili drugi.

Piše: Srđan Kukolj

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije