Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaPraktična LolaŽivot

Draga Gwyneth, ni ja ne želim da živim sa svojim mužem

Draga Gwyneth,

Prva sam koja će priznati da se dosta prijedloga za zdravlje i velnes sa tvoje internet stranice Goop čine kao posjeta gradu ludaka.

Prevela: Saša Leper

Meredith Gordon / Mom.me

Foto: Getty Images / Mom.me

Iako imaš talent za marketing – ko ne želi da ubrza svoj metabolizam vitaminima koji se zovu Srednjoškolski geni? – tvoja čišćenja, vaginalna parenja i dijete supom nemaju meni uvijek smisla. Ali kada sam čula da sa svojim mužem, TV producentom Bradom Fachukom, stanuješ samo četiri dana sedmično, postala sam maltene religiozna učenica. Četiri dana sedmično se čine kao savršena količina vremena za dijeljenje prostora, razgovora i rublja sa ljubavi tvog života.

Od tvoje nedavne objave, ljudi su te baš opasno pržili. Nisi osjetila toliko vrućine još od onog prijedloga za poklon od 12.000$ za Dan majki. Iako te često optužuju da si gluva sa svojim prijedlozima za stil života koji se čini da najbolje mogu voditi privilegovane žene koje nemaju ništa pametnije da rade nego da se pročišćavaju i kupuju, kada je riječ o braku, u pravu si. Mogla bih i sugerisati da je ne živjeti zajedno ultimativni ključ za dugotrajan brak.

Vidiš, G, udana sam već duže od decenije i po. Volim svog muža mnogo. Samo ne volim njegove cipele na sred poda.

Ne podnosim kada kaže da je oprao suđe, a zapravo je oprao samo pola prije nego što je prešao na nešto interesantnije.

Volim priče mog muža, ali svaku od njih sam čula već 9.222 puta.

Oduševljena sam što on želi da gleda „Milijarde“ iznova i iznova, ali ne bi mi smetalo da stignem pogledati i nešto što ja želim. Čak bih voljela i da držim daljinski dok to radim.

Embed from Getty Images
Volim to što je moj muž nevjerovatno sposoban u svom profesionalnom životu, ali često se pitam zašto taj ubilački instinkt ne prenese i na slaganje veša ili pravljenje sopstvene večere.

Volim se maziti, ali ponekad se spavanje pored njega čini kao da spavam pored tepiha od medvjeđe kože. Da me neko pita šta je moja fantazija, jednostavno bih odgovorila: „Čitav krevet samo za mene.“

Nije da ja ne volim svog muža, jer volim. Stvar je samo u tome da uz brak dođe i mnogo više od braka. Brak nije samo partnerstvo, to je i kuhanje, čišćenje i emocionalna podrška – često na sopstveni račun. Pomisao na to da to radim samo četiri dana sedmično me čini presrećnom.

Jer istina je da kada pomislim na stvarne probleme u mom braku, stvari oko kojih se svađamo, riječ je o podjeli dužnosti u kući koje obično padnu na moja pleća.  Pitam se koliko bi srećni bili svi bračni parovi kada bi te kućne rasprave samo uklonile.

Šta da svi kažemo: „Volim te, ali slaži sopstveni veš u sopstveno vrijeme“?

Tako da se po meni tvoj prijedlog braka fokusira na provođenje zajedničkog vremena, ne na to da sam ja domaćica, dadilja, kuharica, terapeut i sapatnik.

Sada, naravno u braku si samo nekoliko mjeseci, tako da se možda još uvijek baš i ne kvalifikuješ kao stručnjak, ali možda nam možeš reći kako to ide prije nego što i mi ostalo kažemo supružnicima da se iseljavamo na dio vremena.

Do tada, šalji nam stvari o parenju, iščišćavanju i savjete o ljepoti. Trebaće nam nešto da radimo ta tri dana slobodna od slaganja veša.

Poljubac,

Ja

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije