Ljudski odnosiPraktična LolaŽivot

Imali smo spontanu četvorku sa bliskim prijateljima i preporučujem to i vama!

Prije nekoliko godina, imala sam divnu priliku da spavam s tri vrlo bliske osobe u mom životu u isto vrijeme. Moj dečko i ja smo bili pozvani na večeru sa još jednim parom i malo po malo, završili smo u krevetu zajedno. Bilo je to nevjerovatno iskustvo i sa pravim ljudima, to je nešto što bih preporučila svima onima koji imaju takve sklonosti.

Prevela: Saša Leper

Jazz Meyer / Bolde.com

Foto: Quentin Dr / Unsplash

A evo i zašto:

  1. PODIJELILI SMO OVO ISKUSTVO SA POUZDANIM PRIJATELJIMA.

Četvorka sa mojim dečkom, njegovim najboljim prijateljem i njegovom djevojkom je bilo tako jedinstveno iskustvo. To je za mene bio najvažniji faktor – da podijelim novo iskustvo sa ljudima koje poznajem i kojima duboko vjerujem. To mi je dalo ogroman osjećaj sigurnosti i učinilo sve to uopšte mogućim.

 

  1. BILO JE POTPUNO SPONTANO.

Jednog trenutka smo fino, uljudno večerali, a već sljedećeg sam ispucala: “A šta mislite o grupnom seksu?” Bio je to potez koji je napravljen potpuno impulsivno – moj dečko i ja nismo čak ni pričali o tome – i to je zaista moglo proći svakako. Srećom, to je bio jedan od onih rizika koji su se isplatili i svi su nervozno i uzbuđeno izrazili svoj interes.

Foto: Quentin Dr / Unsplash

  1. BILO JE VRLO UZBUDLJIVO.

Nakon kratkog, pomalo neugodnog prekida, bukvalno smo se uhvatili za ruke i otrčali u spavaću sobu. Bilo je to kao scena iz nekog filma, osim što se to nekako dešavalo meni i to mi se činilo ludim. Srce mi je jako lupalo dok smo zajedno skakali u krevet u tako neočekivanom scenariju. To je bilo nešto potpuno izvan mog normalnog života i bilo mi je odlično.

 

  1. NE, NIJE BILO LJUBOMORE.

Nikada ne bih pomislila da ću jednog dana gledati svog dečka sa drugom ženom. Borila sam se sa mnogo problema oko ljubomore u toj vezi i pomisao na to da moj dečko spava sa nekim drugim mi je izazivao mučninu. Međutim, nekako, kad se to dešavalo direktno ispred mene, nije se desilo ništa od toga, samo divan osjećaj da zajedno dijelimo fascinantnu novu dinamiku. Bukvalno sam gledala kako se moj partner seksa sa nekim drugim, a ljubomora jednostavno nije bila dio toga.

  1. POTPUNO SAM PROMIJENILA POGLED NA SEKS

Takvo iskustvo bez ljubomore potpuno je promijenilo moj pogled na seks i slobodnu ljubav, i to je bila polazna tačka POLIgamije za mog dečka i za mene. Moje ideje o strukturama veza su bile izazivane tokom narednih nekoliko godina i ja sam se sve više i više otvarala, konačno zadržavajući poliamorne odnose kao normu. Ovo iskustvo je otvorilo vrata za potpuno novi način razumijevanja seksualnih i romantičnih veza.

rawpixels / Pexels

  1. KROZ CIJELO TO ISKUSTVO, BILO JE TAKO MNOGO BRIGE I LJUBAVI.

Budući da smo bili tako bliski prijatelji, postarali smo se da se brinemo jedni o drugima. Znala sam da, šta god da se desi, MI SMO PRIJE SVEGA PRIJATELJI. Nije nam bilo neprijatno nakon toga i sva ta briga i ljubav učinili su da se osjećam sigurno i bezbrižno.

 

  1. NAKON TOGA MNOGO SMO VODILI RAČUNA O TOME KAKO SU SVI.

Narednih dana svi smo mnogo pričali o tome kako se svi osjećaju. Naročito, ta druga žena i ja smo provele dosta vremena povezujući se i razgovarajući o nekim našim nesigurnostima i sumnjama. To je bio tako važan dio procesa.

  1. RJEŠAVAMO PROBLEME KAO GRUPA.

Nakon tako intenzivnog i neočekivanog iskustva, pojavilo se nekoliko tema koje su zahtijevale da se svi podržimo međusobno. Bilo je to nevjerovatno iskustvo u zajedničkoj njezi. Postojala je mogućnost da se svaki par povuče u neki svoj privatni balon da riješi probleme. Tako sam srećna što to ovdje nije bilo tako.

Prijatelji

MabelAmber / Pixabay

  1. OJAČALO JE NAŠE PRIJATELJSTVO.

Bilo je ludo što smo podijelili tako intimno i uzbudljivo iskustvo sa ljudima koji su bili dio mog svakodnevnog života. Odjednom smo bili vezani tajnom i to nas je mnogo  zbližilo kao prijatelje. Iznenada nismo bili samo prijatelji, svi smo bili ljubavnici i dijelili smo nešto posebno čemu niko drugi nije imao pristup. Takođe smo znali da kada se sve svede na to, mi smo zaista  tu jedni za druge, bez obzira na sve.

 

  1. TOLIKO NAM SE DOPALO DA SMO TO URADILI JOŠ NEKOLIKO PUTA.

Podstaknuti uzbuđenjem te prve noći, našli smo se još nekoliko puta zbog iste vrste razvrata i pored naših redovnih prijateljstava. Svaki put je bilo jedinstveno i očaravajuće i učinilo je da mi četvorke postanu standardna fantazija. Na kraju, drugi par se odselio, zatvarajući to poglavlje našeg prijateljstva, ali za mene, grupni seks je nešto što bih voljela da ponovo istražim, sa pravim ljudima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije