najnovijeNaslovna vijestPraktična Lola

Sa 7 godina je prvi put sjela za volan. A šta radi sad?

Pogotovo kada ih treba opraviti.

Priredila: Nataša Bursać

Foto: Pushish Images / Shutterstock.com

Lana Tatić ((18) dolazi iz Kozarske Dubice i po struci je automehaničar. I to nije ništa čudno, zaista. Za to se školovala i to voli. Od malena je znala da upravo time želi da se bavi.

Već sa 7 godina počela je da vozi, i to kipera. A i prije toga je gledala samo autiće, i nije se igrala lutkicama.
Bilo je samo pitanje vremena kada će sjesti za volan.

I ne nije joj teško (jer je to svi pitanju). Voli to što radi, i voli da radi. Ima već i staža, za svojih 18 godina poprilično.
Evo već četvrta godina kako je salonu, gotovo svakoga dana od 8 časova.

“Ponosno mogu reći da imam 18 godina, i da sam naučila dosta stvari u životu. Od popravljanja auta, vožnje kamiona, rada sa bagerom, zidarskih poslova… znači sve.”

 

Foto: Lana Tatić – Facebook

Sama zarađuje sebi za život, punoljena je i, kako sama naglašava, sposobna, te ne mora da traži novac od roditelja. I ne bježi od rada.

A najviše voli kamione i bagere i sve vezano za njih svakako radi i u slobodno vrijeme. Od kiper sa 7 godina, došla je polako i do šlepera, pa i cisterene.

I valjda je jasno da poslove ne dijeli na muške i ženske.
“Ja perem suđe, radim sve kućanske poslove i vozim kamion i vozim bager i radim sa tim i popravljam auta i ništa mi nije teško.”

Imala je naravno mnogo situacija u salonu, da joj ljudi nisu vjerovali da tu radi i da umije da radi, ali kako naglašava – razuvjeri ih lako.

I zbilja kada čujete njenu priču shvatite da je tek u pitanju jedna mlada i vrijedna djevojka koja zna šta želi, a neko sedmo čudo. Stvar je tek u tome što je ona ipak izuzetak u moru nesigurnih mladih konformista. A ona im jasno poručuje da se trgnu.

“Mladima bih ja poručila da prvo slijede svoje snove, da ne odustaju od onoga što vole. I da se malo trgnu i da krenu raditi jer mnogo je ljepši osjećaj kad imaju svoje pare i kad zarađuju sami za sebe.”

Tako da kada pogledate iza sebe vidite šta ste sve uradili tako mladi, baš poput Lane koja si time posebno ponosi.

BORI SE I SAMA ZARAĐUJE: Ne čekam pomoć roditelja

➡ Bori se sama da zaradi, jer ne želi da čeka POMOĆ RODITELJA ✔ Popravlja automobile ✔ Vozi kamione ✔ Radi na bageru ✔ Obavlja zidarske poslove ✔ Pere suđe ✔ Pomaže drugima ? Pogledajte priču o vrijednoj djevojci koja ima samo 18 godina

Gepostet von Dnevnick.com am Sonntag, 16. Dezember 2018

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije