najnovijeSimpatičnoZabavna Lola

Bh. ljubavna priča oduševila javnost: Učite djecu koja neće vjerovati da je ograda zaštitna

Priča dvoje mladih iz Bosne i Hercegovine o ljubavi koju nije podijelila ograda na školi, oduševila je javnost i društvene mreže, prenosi portal Interview.

Prenijela: Redakcija

direkt-portal.com

Foto: direkt-portal.com

– Nas dvoje. Svatko ispred svoje škole koju smo pohađali. U jednom dvorištu, podijeljenom na dva svijeta. U jednom dvorištu, kojeg oni veliki pregradiše ogradom. Ogradom za koju su nas uvjerili da su oni preko puta drugačiji, zlobniji, ništaviji. I mi kao mali smo im možda i vjerovali. Ali što znači jedna ništavna žica, komad armature, koja u očima velikih jamči zaštitu, što znači, pored ljubavi?! – napisala je od nedavno udata Elizabeth Dagoja na svom Facebook profilu.

Kaže da je ljubav ta koja ruši granice, barijere, predrasude, ponos.

– Ljubavi koja u onom drugom vidi čovjeka. Čovjeka sa srcem i dušom, satkanog od krvi i mesa, sa tisuću i jednom vrlinom i manom. Čovjeka kojeg je onaj Najveći satkao od najljepših mogućih niti. Mi smo se prepoznali. Nevidljiva ruka odabrala je nas dvoje da volimo, ljubimo, opraštamo, gradimo neke bolje svjetove, imamo i učimo djecu pravim i istinski ljudskim vrijednostima. Danas sam zahvalna na svemu. Na dvije škole. Na ogradi. Na preprekama i barijerama. Jer spoznati ljubav, ljubiti i biti ljubljen, znači gasiti mržnju u sebi, opraštati, graditi mostove koje u čovjeku vide čovjeka – napisala je ona.

Ona i njen izabranik bili su djeca sa „ove i one strane, naše i njihove ograde“ škole.

– Želimo vam da pored sebe imate nekoga tko će u vama probuditi ljubav i od vas učiniti najsretniju i najljubljeniju osobu na svijetu. Onako kako smo to nas dvoje učinili za sebe. Radujte se svakom novom danu i učite djecu da su sva ista, da nije važno jesmo li crni ili bijeli, krstimo li se ili klanjamo. Učite djecu da budu dobri ljudi, koji onim velikim, neće vjerovati da je ograda zaštitita te da i sa one druge strane rastu dobra, talentirana, duhovita i puna ljubavi djeca. Neka vam smisao života bude Ljubav – napisala je Elizabeth i tako oduševila društvene mreže.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije