DogađajinajnovijeRadoznala Lola

Hilary Duff probušila uši ćerki i pokrenula lavinu komentara!

To da ljudi, u današnje vrijeme imaju mišljenje o svemu nije nikakva novost, mišljenje se ima posebno o stvarima koje se objave na društvenim mrežama i apsolutno niko nije pošteđen. Sa razlogom ili bez.

Prevela: Ivana Simikić

Essentialbaby

Foto: Shutterstock

U to se uvjerila i poznata američka glumica Hilary Duff koja je sa svojim pratiocima na Instagramu podijelila fotografiju njene osmomjesečne bebe sa svježe probušenim ušima. Vjerujemo da nije mogla ni sanjati kakvu lavinu komentara će baš ta fotografija izazvati.

Veiki broj majki uključio se u raspravu ispod njenog posta kritikujući glumicu da je svom djetetu nanijela bespotreban bol te diskutujući o tome koji je odgovarajući uzrast za nošenje nakita.

Neke su otišle toliko daleko da su postavile pitanje „treba li se bušenje ušiju bebama smatrati zlostavljanjem“.

„Ne mogu da vjerujem da mislite da je u redu probušiti uši vašoj ćerki. Na taj način ste joj prouzrokovali ogromnu količinu bola i neugodnosti. Kako ste se osjećali dok ste sjedili i gledali kako vaše dijete bespotrebno pati“, samo je jedan u nizu komentara koga je ostavila osoba pod nikom @katebentley.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hilary Duff (@hilaryduff)

Ostale majke su koristile neke druge argumente da isprozivaju mladu glumicu kojoj je ovo drugo dijete.

„Samo se pitam kako ti je beba dala saglasnost da joj probuši uši“, napisao je neko pod korisničkim imenom @tee-ciullo.

Iako sama Duff nije odgovorila na kritike, brojni fanovi su stali u njenu odbranu zbog čega je nastao pravi mali Instagram rat.

Činjenica je da se mišljenja roditelja, u cijelom svijetu, kad je bušenje ušiju u pitanja prilično razlikuju. U latinoameričkoj i afričkoj kulturi sasvim je normalno da se uši buše bebama dok su još posve male, jer se vjeruju da što su bebe manje, bušenje manje boli. Čak i kod nas je prilično normalno vidjeti bebu sa probušenim ušima.

Duff nije prva poznata ličnost koja je svojoj bebi probušila uši „bez njenog odobrenja“, ostale koje su to uradile su: Gisele Bundchen, Kylie Jenner, Khloe Kardashians… I oko njihove djece se dizala ista frka.

Šta vi mislite o bušenju ušiju bebama koje nisu u stanju da daju svoj pristanak?

Pročitaj još

Od iste osobe
Najnovije