najnovijeNaslovna vijestSimpatičnoZabavna Lola

Nosite dioptrijske naočale? Ovi modeli su hit sezone!

Zamolili smo stručnjake iz Zoom optike da nam kažu šta će se to nositi ove sezone u svijetu dioptrijskih naočala. Koji oblici? Acetat ili metal?

Lola Magazin

A ovo je njihov odabir! Ono što možemo primijetiti je da preovladava minimalizam, ali za one koji žele da se istaknu – tu ulogu najviše igraju boje, jedna ili više njih.

 

 

 

Ono što se još jednom potvrđuje jeste da klasika NIKAD ne izlazi iz mode.

 

 

Sara Kozomara, vlasnica Zoom optike i žena koja prilikom odabira nove kolekcije uvijek vodi računa da se ispoštuje i potreba za praćenjem trendova, ali prije svega za kvalitetom, istakla je: Povratak stilu 50-tih i 60-tih godina može se reći je jedan od najznačajnih trendova ovog ljeta u svijetu optike.

Naglasak na retro dizajnu koji je inspirisan vintage stilom kojeg odlikuju većinom okrugli okviri, ali i pravogaoni, kako od acetata, tako i od metala, sa primjesom jačih, ljetnih boja, u vidu detalja na naočalama, ali i naočale koje su u potpunosti prošarane razigranim bojama.

Tu je i neprevaziđeni havana print koji nosi obilježje perioda koji je i inspiracija za modele koju su neizostavan modni detalj ovog ljeta, kako za one koji naočale nose iz potrebe, ali i za one koji žele da upotpune svoj modni izričaj.

 

Za cijene pojedinačnih modela i njihovu dostupnost ili slične modele nekom od gore odabranih – obratite se Zoom optici.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije