LjudinajnovijeRadoznala Lola

Preminula je Maja Perfiljeva, autorica legendarne pjesme ‘ Da sam ja netko’

Rođena je u Tivtu, u Boki kotorskoj, gdje je provela najranije djetinjstvo, a školovala se i živjela u Zagrebu. U javnosti se afirmirala kao autorica tekstova pop i rock glazbe

Prenijela: Redakcija

Večernji.hr

Foto: Večernje.hr

Zagrebačka pjesnikinja i profesorica hrvatskog jezika i književnosti Maja Perfiljeva umrla je 79. godini života, doznaje se u ponedjeljak od obitelji.

Rođena je u Tivtu, u Boki kotorskoj, gdje je provela najranije djetinjstvo, a školovala se i živjela u Zagrebu. U javnosti se afirmirala kao autorica tekstova pop i rock glazbe. Svom zavičaju posvetila je više pjesama, među kojima je najpoznatija postala pjesma “Bokeljska noć”, a napisala je, među ostalim, tekstove za neke od najpoznatijih pjesama sarajevske grupe Indexi – “Da sam ja netko” i “Sanjam”.

Bila je u braku s Hrvojem Hegedušićem koji je njihov brak opisao kao boemski, a nakon što su se rastali Maja se više nije udavala.

Hrvojeva majka je iz Tivta i oboje smo često dolazili ovdje. Tako smo se sreli, zavoljeli i vjenčali. Već prve godine braka znala sam da nećemo dugo biti zajedno. Ipak, ostali smo u braku dugih 10 godina – ispričala je Maja u intervjuu za Magazin Nina.

Ispričala je i kako je zahvaljujući Indexima postala pjesnikinja.

Slušala sam opčinjeno. Bilo je to drugačije od svega što sam do tada čula – opisala je trenutak kada je prvi put čula Indexe.

Maja je surađivala i s Gabi Novak, Radojkom Šverko, Mirom Ungarom, Mišom Kovačem i brojnim drugim glazbenicima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije