MedicinanajnovijeNaslovna vijestRadoznala Lola

Što je skandinavska “Sense” dijeta i zašto joj raste popularnost?

Sa sjevera nam stiže još jedan lifestyle trend koji će sigurno biti veoma popularan. Evo i zašto. 

Prenosimo: Redakcija

Buro247

Foto: Shutterstock

Sa sjevera nam stiže još jedan lifestyle trend koji će sigurno biti veoma popularan. Evo i zašto.

Prestanite zbrajati kalorije i neprestano vagati hranu.

Prestanite izbjegavati masnoće i jesti dosadne obroke.

Ionako je malo dijeta koje rezultiraju trajnim gubitkom kilograma.

Skandinavska Sense dijeta, o kojoj se u posljednje vrijeme sve više priča, nudi alternativu – provjeren i testiran način prehrane utemeljen na zdravom razumu. Knjiga koja je upravo stigla na hrvatsko tržište, “Skandinavska Sense dijeta” predstavlja način prehrane kojim se stari kilogrami neće vratiti nikada. Sense dijetu odlikuje elegantna jednostavnost znanosti; temelji se na tome da količinu hrane mjerite rukama.

Četiri šake po obroku podijeljene na bjelančevine, ugljikohidrate, masnoće i vlakna. Najviše tri obroka na dan i jedna žlica masnoće sa svakim obrokom. Što se tiče rekreacije, naputci su također jasni.

Nema potrebe za tjelovježbom ne želite li vježbati. Ali- vjerojatno ćete poželjeti kad se kilogrami počnu topiti.

Hrana? Kupujte što želite u lokalnom supermarketu.

Recepti? Ima ih doista cijeli niz. Ukusni, jednostavni, slasni obroci pripremljeni su od svakidašnjih sastojaka. Sense dijeta nudi najbolje recepte, prekrasne nove fotografije i jednostavno objašnjenje načela na kojima se temelji.

Knjiga vas vodi kroz sve faze mršavljenja. Naučit ćete kako osmisliti dijetu koja vam se posve uklapa u svakidašnji ritam života i ne dopušta nakupljanje kilograma. Otkrit ćete mnogo jednostavnih jela i steći uvid u iskustva drugih. Pročitajte knjigu od korica do korica ili se njome služite kao kuharicom. Knjiga obuhvaća potpun plan dijete za devet dana. Dvadeset sedam jednostavnih i zasitnih recepata za žene i muškarce. Vodiči za sastojke – bez strogih zabrana.

Autorica Suzy Wengel je, inače, glavna direktorica danske biotehnološke tvrtke RiboTask. Ona je nutricionistica, životna savjetnica i poduzetnica udana za svjetski poznatoga znanstvenika profesora Jespera Wengela (zaslužnoga za razvoj umjetnoga DNK-a). Ima četrdeset godina i majka je petero djece, a primjenom vlastite metode izgubila je više od 40 kilograma.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije