najnovijePreduzetništvo

H&M i kultni britanski brand, Richard Allan, kreirali žensku kolekciju

H&M je otišao korak dalje i ostvario saradnju s eklektičnim britanskim brandom, Richard Allan, koji je osnovan, sada već davne, 1962. godine, a prepoznatljiv je po inovativnim šalovima hrabrog dizajna, apstraktnih šara i „živih“ boja. Kreirali su žensku kolekciju punu čuvenih printova Richarda Allana, koja će biti dostupna u H&M prodavnicama od 22. avgusta.

Redakcija

Obilje šik haljina, bluza, suknji, košulja, pantalona i asesoara, čini da H&M x Richard Allan kolaboracija odašilje uzbudljivu vibraciju 1960-ih godina. Tim H&M dizajnera zaslužan je za duge i upadljive siluete s detaljima poput visokih izreza oko vrata, širokih manžeta i laganog pliša, dok paleta boja i printovi oslikavaju probuđeni duh cool Londona tih godina.

“Moj otac bi bio oduševljen, baš kao što sam i ja, predivnom spoznajom da će njegove printove nositi nove generacije. Raduje me da je većina njegovog raznobojnog dizajna podjednako aktuelna danas, baš kao što je bila kada su tek osmišljeni – u periodu od 1960-ih do 1980-ih godina. H&M-ova reinterpretacija za 21. vijek je vrlo inspirativna kreacija, koja će otvoriti vrata novoj publici na novim mjestima, pokazujući nesvakidašnji talent Richarda Allana, čiji su printovi sinonim za koloritni šik,” naglasila je Cate Allan, kreativna direktorica, Richard Allan London.

U kolekciji su korišteni pomno odabrani printovi Richarda Allana iz bogate arhive, među kojima su pulsirajući Piccadilly, fluidni Paraph, Palme te Sanaa, imenovan po istorijskom gradu.  Šare kao što su Muza, apstraktna prezentacija devet muza iz grčke mitologije te Škot, interpretacija ranih pletenih tkanja iz škotskih nizina, nude izraženu geometrijsku mustru na savremenim fluidnim oblicima.

”Apsolutno smo oduševljeni zbog saradnje s jednim od najprepoznatljivijih print dizajnera iz vremena, tzv. ”Swinging London“ – kultne ere prepune divnih printova i vedrog duha, koji su i sada izuzetno moderni. Uzimanjem klasičnih retro printova sa šalova i njihovim apliciranjem u novom kontekstu, komadi iz H&M x Richard Allan kolekcije čine se istovremeno jakim i ženstvenim, a imaju i dozu sofisticiranosti”, poručila je Maria Östblom, šefica ženskog dizajna u H&M-u.

Više fotografija potražite na linku >>> hm.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije