FantastičnonajnovijeNaslovna vijestZabavna Lola

Astrologija: Šta vam donosi mlad mjesec u Djevici – za svaki znak!

„Disciplina je biranje između onoga što želite sad i onoga što želite najviše.“ ̶ Abraham Linkoln

Lola Magazin

Neka jesenje svečanosti počnu!

Nemilosrdno sunce stelijuma u Lavu koji smo imali početkom avgusta prizemljiće i oplemeniti perfekcionistički nastrojena Djevica.

Mlad Mjesec u Djevici, što u prevodu znači da su Sunce i Mjesec na istom stepenu (u ovom slučaju na šestom) u jednom znaku, ovoga septembra u Djevici uvodi potpuno novu energiju na pozornicu neba.

Ovoga 30. avgusta, a onda i cijelu polovinu septembra čak pet planeta naći će se u izbirljivoj, diskriminatorskoj Djevici, u ozbiljnim aspektima sa svim ostalim planetama.

Mlad Mjesec predstavlja početak nečega, samo bacanje sjemena u zemlju, a s obzirom da je Djevica zemljani znak, neko će se veliko sjeme posijati. U trenucima mladog Mjeseca mi započinjemo novu lunarnu aktivnost koja se zadržava cijeli naredni mjesec dana i boji naše aktivnosti svojoj specifičnom energijom.

Dana 30.08. u Djevici će se naći: Sunce, Mjesec, Merkur, Venera, Mars i asterod Juno koji je zadužen za partnerstvo i ljubavne i bračne odnose, što će značiti da je sam početak i cijela polovina devetog mjeseca okrenuta ka svim djevičanskim pitanjima: perfekcionizmu, poslu, pokretanju novih biznisa, svim vrstama čišćenja, oporavljanja, popravljanja, unapređivanju, sticanju novih praktičnih znanja, upošljavanju kreativnosti, konkretizaciji planova, ozdravljenju, brizi o tijelu, duhu, bavljenju pitanjima zdravlja, ishrane, i sklanjanju nebitnog i viška iz svih sfera života.

Djevica je znak koji poštuje disciplinu, rad po modelu „ćuti i trpi“, ona ne kuka, ne žali se, malo materije joj je dovoljno da bi bila zadovoljna, ali je jako izbirljiva u intelektualnim i emotivnim pitanjima. Samim tim, generalna tema dobrog dijela septembra je kresanje višaka, pokretanje poslova, unapređivanje svoje nesavršenosti, popravljanje svega što je izlizano, staro, tesanje figure, nekako se sad sve čini zapuštenim i spremnim za renoviranje.

Ovaj znak je zadužen za organizaciju radnog dana i svakodnevnih obaveza i rutine, pa Djevice često robuju svojim rutinama i konstrukcijama, konformizam im nije stran, a plašljivi i nježni nervni sistem osjeća i najmanju promjenu u vremenu, stanju i znanju svoje okoline. Djevice su kao antene za sve nepravilnosti, stalno u kritičkom i odbrambenom stavu prema okolini bolno svjesne nesavršenstva svijeta koji nas okružuje.

Naredni period podsjećaće na jedno malo djevičansko carsvo gdje se pokušava svemu pronaći mjesto, red i pripadnost, potreba da se svaki odnos, situacija, posao, obaveza klasifikuje u pripadajuću joj fioku.

A da život ne bi bio tako savršen i dosadnjikav, da bi dokazao da je njegov red sastavljen od bogatstva nedosljednosti, imamo svih pet navedenih planeta u trigonu prema Uranu u Biku. Iznenadne situacije, mijenjanje plana, „otimanja“ od ljubavi, mijenjanja kursa, iskričave ideje u umjetnosti i poslu, sve što se sukobljava sa očekivanim i planiranim; za sve željne kontrole ovo je pas koji se oteo sa lanca u posljednji čas, ovo su radovi noću, u zoru, kad niko ne očekuje, to je svaki ljubavni korak koji nam se činio tako ziheraški sigurnim, ali nešto je kremulo putem nepredviđenog.

Neki novac koji se ulagao, možda bude isplaćen u većoj možda u manjoj cifri od očekivane, u nekom potpuno nepredviđenom trenutku upoznajemo ljude koji nam donose ozbiljan novac i ozbiljne poslovne ponude. Saradnike nalazimo na najnepredviđenim lokacijama i u preludim situacijama. Preko prijatelja dolazimo do poslovnih prilika.

Mjesec i Sunce su u aspektu konjunkcije sa Venerom i Marsom koji su takođe jedno do drugoga pa imamo i jaku temu ljubavi ovaj Mjesec. Venera i Mars, iako u Djevici svedeni po svojoj glavnoj karakteristici predstavljaju goruću strast i ljubav koja se rađa na principu strasti, gdje su ženski i muški princip, anima i animus toliko jako izblendani da u ljubavi ne raspoznajemo gdje  strast caruje a ostali osjećaji klade valjaju, pa ćemo se malo zaigrati i grubosti i inata i kavge i svađe i otećemo se nekom i na nekoga energetski „navaliti“. Mars u konjunkciji sa Venerom daje „pretplatu“ na predmet želje, rezervaciju na određenu osobu i insistiranje dok se ne dobije ono što se želi.

Pa ako ste predmet nečije žudnje Djevica će sačekati, ali vjerujte da se neko ozbiljno namjerio ovih dana na sve ili ništa.

Stelijum (tri ili više planeta u jednom znaku) u konjunkciji sa Marsom daju ovom mjesecu jednu borbenu i ratničku notu. Ne možemo reći da će gorjeti kao stelijum u Ovnu, Djevica voli da sračuna, da se pripremi i da sačeka svojih pet minuta, ali da želimo da neke ljude (posebno sa posla ili partnere) pobacamo sa litice ̶ želimo, i samo će nas osnovna kultura i „odgoj fine kuće“ spriječiti u tome.

Netom nakon mladog Mjeseca stelijum u Djevici se prvo susreće aspektom trigona sa Saturnom u Jarcu što ozbiljno stabilizuje temu karijere i svu priču o novom poslu kog pokrećemo. Oba znaka su studiozna, fokusirana, jasna i karijerno orijentisana, pa je stabilizacija planova svakako na pomolu. Takođe stabilizacija emotivnog stanja energije je vidljiva u ovom aspektu, ali odmah nakon toga na 15. stepenu Strijelca stelijum dočekuje Jupiter u Strijelcu koji je poznat po svojim velikim snovima. Sada imamo sukob između nečega što je prilično skormno (Sunce, Mjesec, Venera, Mars i Merkur trigon Saturn), sa nečim što je raskošno, šire od života, ali daleko i neizvijesno.

Ko voli da se kocka, imaće svoju priliku.

Tome ne pomaže Neptun u Ribama na 17. stepenu, pa ulazimo u T-kvadrat preko aspekta opozicije sa Neptunom, posebno sa Venerom u kavdratu sa Jupiterom i u opoziciji sa Neptunom, pa cijela osa promjenljivih znakova (Blizanci, Strijelac, Djevica i Ribe) rizikuje ozbiljan udar na sve sfere života. Gdje se lagalo, gdje se varalo, gdje se prećutalo, gdje se zavrnulo sada će da se odvrće. Moguće je da će velika količina neprijatnih informacija i prljavština da se izlije naročito u javnost sve tamo do sredine oktobra do kada će se jako osjećati kvadrat Jupitera i Neptuna, a sa jakom Vagom, sve ide u javnost.

Takođe, svim navedenim promjenljivim znacima počinje ozbiljan period promjene, introspekcije, ozbiljnih životnih drama i promjena koje će se osjećati tek iduće godine kada mjesečevi čvorovi uđu u Blizanac-Strijelac osu, pa eklipsama krenu „čistku“ i njihovih života.

Međutim svaki znak doživljava lunarne faze na svoj način a septembar sa stelijumom u Djevici će svakome postaviti akcenat na drugu sferu života, zavisno od kuće u koju pada. Polje interesovanja i akcije će zavisiti od vašeg podznaka, sa malom razlikom u tome što vam kuće mogu počinjati u susjednom znaku, što u prevodu znaci da ako ste Ovan Djevica prirodno zauzima vašu šestu kuću, ali može da bude i peta, zavisno od širine kuće. Pa o tome treba voditi računa.

Ovan

Novi Mjesec Ovnovima pokreće teme posla, dnevne rutine, njege tijela, aktivnosti. Radoholičarstvo je skladno znaku Ovna, a septembar bi, bar prva polovina mogao da zasjeni sve mjesece ove godine što se tiče pokretanja i pokretnosti, aktivnosti i posla. Uran je ušao u drugu kuću Ovna pa oni mogu zbog finansijske nestabilnosti posegnuti i za nekim dodatnim poslom ili nekom novom aktivnosću koja će možda donijeti neke nove prilive materijalnih sredstava. Aktivnost druge, šeste i desete kuće naglašava fokusiranost na posao, pokretanje nekih novih projekata, možda joga časovi, treniranje, sport,  ili neki novi hobi koji uključuje aktivnost tijela.

Bik

Onim Bikovima kojima peta kuća počinje u Djevici dolazi sezona ljubavnih dogodovština. Stelijum u petoj akcenat stavlja na sferu zabave, ljubavnih sastanaka, izlazaka, kreativnosti, djece, i svega što stvaramo svojim srcem. Moguća su „ljubavna čišćenja“ i ukidanje nekih besmislenih odnosa, ali i pronalaženje novih. Ovo je vrijeme ozbiljnih iznenađenja u ljubavi i zaljubljivanju za sve konzervativne Bikove, a takvih je, ruku na srce mnogo. Takođe, peta kuća je kuća svega što volimo pa sada je vrijeme da se stiču novi hobiji, da se rade ozbiljno kreativne stvari, ili ‘pokreće nešto što u sebi ima ozbiljan dodir umjetnosti i avangarde. Vrijeme je da kreirate, pišete, crtate, glumite, volite i zamišljate kako da se dokopate one posebne osobe koja vas zanima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije