Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaŽivot

10 tipova slobodnih 30-оgodišnjaka. Kojem vi pripadate?

Tridesetogodišnji momci su prilično zanimljiva skupina.

Prevela: Saša Leper

Tim Urban / Wait But Why

Foto: Wait But Why

Nađite mi grupu 30-ogodišnjaka i pokazaću vam jednog partijanera koji živi sa cimerima, drugog koji je upravo odvezao svoje dvoje djece u školu, par njih koji grade svoju karijeru i nekoliko koji se i dalje traže, a usput ganjaju i posao. Neki će vam reći da su napokon sve prokljuvili, a drugi da su po prvi put u životu potpuno izgubljeni. Široka je poljana.

Ali možda najrazličitiji dio ove gomile su sve brojniji solo momci od nekih 30tak godina. Ako želite da proučavate čovječanstvo, solo 30-godišnjaci su otprilike pokrili sve varijacije. Pa da pogledamo neke česte tipove:

  1. Puni paket

Puni paket je pametan – išao je na vrhunski fakultet. On je sportista, muzičar i strastveni putnik. On je i zgodan – i vjerujte da je vrlo njegovan.

Puni paket ima sjajnu karijeru, ali nemojte ni na trenutak da pomislite da je Puni paket radoholičar – Puni paket je porodični čovjek.

Postoji samo jedna stvar koju Puni paket ne može da pronađe – djevojku vrijednu njegove veličine.

Da, ženska dopuna bi Punom paketu bila ultimativni šlag na torti njegove savršenosti. Često je zamišlja – toliko prelijepa da se svi okreću za njom; prepuna šarma i harizme, obasjava svaku prostoriju u koju kroči; ona je sjajna zvijezda u usponu svoje karijere, a njeni mnogobrojni prijatelji je obožavaju. A to je samo njena javna ličnost – kod kuće je fantastična u krevetu, spektakularna kuharica, puna ljubavi, nesebičnosti i predanosti. Ona takođe govori francuski, igra tenis, predivno pjeva, pasionirani je čitalac i maher za istoriju. Njegova Julija.

Nije ni čudo da je Puni paket sam. Duboko je uronjen u žestoku borbu između svojih nadljudskih standarda i paničnog straha da će i 40. dočekati sam – jer biti sam sa 40 nije dio priče Punog paketa.

 

  1. Druga šansa u životu

Tip druga šansa u životu je od pamtivijeka bio u vezi sa svojom trebom. Nikada se nije činio nešto naročito srećan u toj vezi, ali svu su prosto pretpostavljali da će se oni vremenom i vjenčati. Sad poslije dugog i bolnog raskida, Tip druga šansa u životu se ponovo pojavio uz prasak i odjednom se ponaša kao da su ga odjednom prozvali za kviz Potjeru. Nije pretjerano siguran kako da bude solo, ali je jebeno srećan što jeste i definitivno izlazi večeras.

On je takođe i smrtni neprijatelj Pomirenom vjereniku, koji je u podjednako nesrećnoj vezi ali nekako to kotrlja, nesposoban da se odupre toj slatkoj inerciji i koji sasvim sigurno ne želi da sluša o najnovijim dogodovštinama Tipa druge šanse u životu.

 

  1. Tip koji mora da oženi nekoga svoje nacionalnosti ili roditelji više nikada neće progovoriti sa njim

Svakako je dovoljno je teško naći životnog partnera, a roditelji ovog tipa mu nimalo ne olakšavaju. Kratko se pokušavao pobuniti, ali nakon što njegovi roditelji nisu dali njegovoj posljednjoj djevojci da im uđe u kuću zbog čega se ona isplakala, odustao je i od toga.

Takođe bi bio vrlo zahvalan ako bi njegova majka prestala da mu dogovara kontove s curama.

 

  1. Mizoginista

Mizoginista mrzi žene i one mrze njega. Mizoginista ne zna baš mnogo o suprotnom polu, ali može vam reći tačan broj njih s koliko je spavao – 214.

Ranije je imao prilično dobar prolaz kad su one bile u onoj fazi da ih privlače kreteni, ali u posljednje vrijeme izgleda da su mu iole naklone samo one sa najmanjom mogućom količinom samopouzdanja.

Blizak rođak Mizoginiste je Vječiti preljubnik. Različiti su, ali dobro se razumiju.

 

  1. Tip koji je prerano dosegao vrhunac

Nekada ranije, Tip koji je prerano dosegao vrhunac je imao sve o čemu je jedna 17-ogodišnjakinja mogla da sanja. Njegovo gorostasno samopouzdanje ga je glatko provuklo kroz fakultet, a niko nije bio iznenađen ni kad je smuvao pametnu, slatku, predivnu djevojku u svojim ranim 20-tim. Ali Tip koji je prerano dosegao vrhunac se tek zahuktavao. Želio je izviditi teren i vidjeti čega još tamo ima, pa je sa 24 raskinuo sa tom svojom djevojkom.

7 godina kasnije, kosa mu se smorila i otišla, a slava njegove srednjoškolske sportske karijere sve rjeđe iskače u razgovoru. Primjećuje i da se sve manje dopada djevojkama poput svoje bivše. Pošto je to shvatio dobrih 5 godina nakon svih ostalih, duboko je uzdahnuo i spustio standarde za par stepenica.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije