najnovijeNaslovna vijestNevjerovatnoZabavna Lola

Djeveruše i kume podijelile najgore trenutke koje su im priuštile mlade

Da li je dan vjenčanja vaš najvažniji dan u životu? A najljepši? Jer, svašta može poći po zlu – i pođe!

Redakcija

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Viacheslav Boiko / Shutterstock.com

Nisu to idealni dani, nisu satkani redom od trenutaka za pamćenje, ali da su zabavni – jesu. A i posebni, kada nekome koga voliš kažeš ‘da’ ili ‘uzimam’ ili ‘hoću’ ili što već ide. No neki zaboravljaju da je smisao upravo u tome, i u osobi s kojom ćeš na kraju večeri poći kući, pa rade dramu gdje je ne bi trebalo biti.

Nažalost, u većini slučajeva opsesivne budu mladenke. Perfekcionistkinje, ljubiteljke reda i discipline, a i u duši male princeze koje samo žele da sve izgleda onako kako su to one zamislile, znaju se pokazati kao prave opsesivke koje terorišu sve oko sebe kukanjem i zahtjevima.

U engleskom jeziku postoji fantastičan termin koji ih opisuje – “bridezilla”. Ne trebamo ga dodatno objašnjavati.

Korisnice Reddita, redom djeveruše i kume, podijelile su najgore trenutke koje su im priuštile ‘njihove’ mlade. Neki su stvarno užasni.

Ispraznila joj račun

Mlada o kojoj pričam imala je dva vjenčanja. Jedno u državi gdje je odrasla, a drugo na lokaciji gdje sada živi sa suprugom. Kako sam bila jedna od djeveruša na lokalnoj zabavi, očekivalo se od mene da otputujem i na drugi (nakon mjesec dana). Morala sam kompletno isprazniti svoj bankovni račun kako bih pokrila troškove putovanja…

Foto: focal point / Shutterstock.com

 

Još sam u šoku koliko luksuzno je sve to bilo. Mlada je potrošila 60.000 dolara na svadbu i nabacivala opravdanja u stilu “Želim što želim” i “Ovo je moj dan”. Kada je stigla torta od 3.000 dolara napravila je dramu – tortu su dostavili iz druge države i jasno da su je u transportu malo oštetili. Stajala je tamo poluobučena (usred drugog presvlačenja te večeri, od ukupno tri) i urlala kako torta ne izgleda onako kako ona želi. Nije joj odgovarala ni koreografija irskih plesača koje je dovela. Na kraju mi je njena planerka vjenčanja ponudila kokain da izdržim mladenkin teror i to pred njenom tetom.”

Smrtni slučaj

“Moj otac je imao obraza umrijeti šest sedmica prije vjenčanja mojih prijatelja – mlada nije nikako mogla shvatiti zašto nisam “uživljena” u njeno vjenčanje. Na svadbi sam upoznala današnjeg muža, ali s njom od tada nisam progovorila.”

‘Ti se ofarbaj!’

“Mlada je bila plava. Sve su djeveruše osim mene bile brinete. Zamolila me da obojim kosu u smeđe kako bi ona “bila jedina plavuša”. Predložila sam da umjesto toga jednostavno prepustim nekom drugome svoje mjesto djeveruše. Zahvalna sam joj na tome i dan danas budući da sam čula da su cure za haljine i djevojačku iskeširale više nego što ja zaradim u mjesec dana.”

Foto: Anna Kobycheva / Shutterstock.com

Htjela se seksati

“Moja se prijateljica udala sa 19, jer se htjela seksati, a bila je iz superhrišćanske obitelji. Između trenutka kad sam pristala biti njena kuma do dana vjenčanja prošlo je neko vrijeme i ja sam smršala. Bila je nevjerojatno ljuta na mene jer je ona htjela biti mršavica na sceni i na kraju me izbacila sa svadbe.”

U haljini na -10

“Bile smo na djevojačkoj, a prognoza nam nije bila najsjajnija – temperature su pale debelo ispod nule. Mlada je htjela da se fotografišemo u ljetnim haljinama za djeveruše na otvorenom – sve smo joj, uključujući fotografa, potvrdile da nema šanse da to napravimo. Nakon toga je prestala razgovarati s velikim brojem zvanica i do dan danas govori kako su joj djeveruše upropastile vjenčanje“, piše “Slobodna”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije