Lole iz komšilukanajnovijeNaslovna vijestO ljudima

Kakav to roditelj ne dođe djetetu na svadbu?

Sedoh da pročitam vesti i ulete mi da se Milijana (21) udala za Milojka (74). Svi znate ko su, nemoj da mi neko zatupi da ne zna o čemu se radi, ako ne zna neka gugla.

Mirjana Mimica Radojević Redakcija

Mirjana Mimica Radojević / facebook

Moralna Srbija je zgrožena razlikom u godinama između ovo dvoje jer Milojko Milijani može da bude deda, realno. Ali joj nije deda. Šta je nju privuklo Milojku je samo i isključivo njena stvar i njeno je pravo da bude sa njim.

Elem, toj Milijani roditelji nisu bili na svadbi. Najverovatnije se ne slažu sa njenom odlukom i još verovatnije je da ih je sramota. Što se mene tiče, ne vole svoje dete i gotovo. Živimo u 21. veku, pa valjda smo prevazišli raznorazne gluposti a najviše to da roditelji upravljaju životima svoje dece.

Ne vole je. Tačka. Njihova glupost, prostota, provincijalizam su jači od ljubavi prema detetu. Tačka.

U vezi sa tim.

Vozim se taksijem u Zagrebu, taksista pita kako je u Beogradu, dotaknemo se onoga – šta su nam uradili, gde bi sad Jugoslavija bila da se nismo raspali, blesavih ima ovde, ima tamo i počne da mi priča – ima neko društvo, igraju šah vikendom i godinama i kad je sve počelo, jedan iz društva je počeo govorom da se ističe kao ustaša sa velikim U. Nije postojalo ništa što je mrzeo više od Srba, bio je od onih – sve Srbe na vrbe, to nije narod, to je stoka i sve tako.

I znate šta se desilo?

Pojma nemam, kažem ja.

Zaljubi mu se ćerka u Srbina. I uda se za njega. I dovede ga u kuću. On naprasno prestao da mrzi Srbe, zet mu je super, mi mu sad dupe pomeramo, on samo ćuti. Mislim da on za pravo nikada nije ni mrzeo Srbe, samo je mislio da tako treba da se ponaša.

Nema veze, kažem ja, mrzeo, ne mrzeo, činjenica je da voli svoje dete.

I to vam je to.

Ljudi siluju decu, ubijaju, čine stravične zločine pa ih roditelji posećuju u zatvoru.

Ti ne odeš na svadbu svoje ćerke jer ti je svojim izborom skinula tu zamišljenu krunu sa glave.

Pa, PU!

 

Foto: facebook

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije