Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPraktična Lola

Astrologija: Pun Mjesec u Ribama̶ ili Nikada ne reci nikad…

Kada je sve gotovo, otkrivaš da nikada ništa nije slučajno…

Jelena Puhalo

Subota 14.09. Mjesec u konjunkciji sa Neptunom i Lilit u Ribama i  opoziciji sa Suncem i Marsom u Djevici na 21. stepenu, kvadrat Jupiter u Strijelcu. Sve spremno da se isprati posljednji ovogodišnji kvadrat Jupitera i Neptuna.

Jedna od magičnijih astroloških pojava ikada tik pred Saturnov zaokret u direktan hod u srijedu, taman da poveže one naše sitne niti sa univerzumom i da se svi utopimo u jedno.

Ključ ovog punog Mjeseca je pronalaženje puta ka iscjeljenu, oproštaju i konačnom otpuštanju starih obrazaca, naročito emotivnih koji su nas terorisali u poršlosti. Nešto započeto u aprilu ove godine čeka svoju kulminaciju.

Lakše ćemo shvatiti ako se vratimo u proteklih petnaest dana kada smo imali mlad Mjesec u Djevici, stelijum u Djevici i konstantni pritisak smjenjivanja Venera-Mars, Merkur-Mars, Sunce-Mars konjunkcija.

To je bio period prekida, svađa, otkrivali smo tuđe prevare i prevarice, neko je mlatio praznu slamu, a neko mutio ispod žita. Sve se to svodilo na rušenje iluzija o sebi, ljudima i našem odnosu prema njima.

Venera u Djevici igrala je povrijeđenu i bijesnu ženu u kontaktu sa Marsom, a u konjunkciji sa Suncem imala je veliki, ali nestabilni i lako povredivi ego, pa se bjesnilo na muškarce, Djevica je merkurovski znak i ona se kao i Blizanac očituje kroz verbalno, pa smo se mnogo svađali, mnogi su detonirali razne prostore oko sebe, mnogo mostova smo popalili, jer Mars ne zna drugačije nego da zapali, a sve iz straha i potrebe za zaštitom. Djevica je slaba na čistoću i čistotu, na red, disciplinu, pravila, poznate sisteme, a ovaj septembar je sve samo ne predvidljiv.

Došavši u „sukob“ sa Jupiterom u Strijelcu u aspektu kvadrata i u opoziciju sa Neptunom suočili smo se sa svojim demonima oličenim u slabostima, zavisnostima, nerealnim očekivanjima, vjerovali smo onima kojima nije trebalo…imali smo sto otvorenih vrata i nijedan putokaz kuda proći.

Ovo vrijeme došlo nam je da naučimo birati iz duše, bez logike, bez kompasa, bez signalizacije, jer je ona u nama i to se stelijumu u Djevici nikako nije dopalo, pa svi koji su pokušali da se zadrže logike i starih navika i rutina, naročito u pristupu ljudima, susreli su se sa ozbiljnom agresijom.

Mars u Djevici rekao je svašta i vjerovatno su svi imali bar neki manji okršaj sa nekim iz bliskog okruženja. Pored divnih poslovnih prilika, unapređenja, otvaranja novih poslovnih horizonata, bilo je mnogo i prekida i odustajanja od raznih partnerstava, baš iz razloga emocije. Znate ono: neću ništa više sa tobom jer nisi čovjek…

Takođe, mnogima su „iskočili“ zdravstveni problemi, neke hronične i dugopotucane sporotinjajuće boleščuge koje moraju da se riješe do kraja godine. Jer, ulazimo u novu mašinu, sasvim novi ciklus gdje stari obrasci neće funkcionisati.

Ono što ovaj pun Mjesec zaokružuje i na čemu radi je naša lična integracija u sve što nas okružuje.

Tema naše duhovne pripadnosti, prihvatanja stvarnosti i ukidanje ratne granice između nerealnog i realnog jer sve je jedno i svi smo jedno.

Spremamo se za 2020. prihvatajući druge i sebe uz njih, naša trenutna pozicija jeste ono gdje jesmo, ali učimo se da ništa nije stalno i uklesano u kamenu, da možemo transformisati sebe u svoju istinskiju verziju kada god to poželimo.

Pun Mjesec je vrijeme otpuštanja starih obrazaca, naročito tuge i kirivice, otpustimo ono što nije dobro po nas, a to podrazumijeva ljude, situacije, poslove, odnose, sve što nam ne služi daljem razvoju. Na primjer, možemo otpustiti sve što vam može pasti na pamet, a nije u našem nauzvišenijem dobru ili svoj pristup tome.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije