DogađajiKulturanajnovije

“Horizons” prva autorska pjesma sastava “Palladio String Quartet”

Sastav “Palladio String Quartet” postoji već tri godine, i banjalučkoj publici su poznati po izvođenju drugačijih verzija poznatih numera, moderne, pop, rok i evergrin muzike.

Redakcija

glassrpske/Milanka Mitrić

Nakon godina ovakvog muziciranja, došlo je vrijeme za neke nove početke, te tako ovaj kvartet priprema prvu autorsku numeru.

Došli smo do ideje da krenemo stepenicu više i prezentujemo publici nešto domaće iz naše muzičke kuhinje. Naša prva autorska numera nosi naziv “Horizons” Instrumentalna muzika čija je srž gudački kvartet uz podršku elektronskog zvuka.

Kombinacija je više nego zanimljiva, a muzika dovoljno “zarazna” da se svidi publici.

Aranžmanski dio numere pripao je Milani Smiljanić (vodećoj violini kvarteta), dok je elektronski dio “izmiksao” i pripremio Aleksandar Žeželj sa kojim smo prvi put ostvarili saradnju i u planu nam je da se saradnja nastavi, s obzirom na to da smo se u potpunosti našli na istim muzičkim talasima rekla je za “Glas Srpske” članica kvarteta i violistkinja Kristina Moconja.

Ona je dodala da je snimanje i miks povjereno Dejanu Saviću (“KosNik studio”), dok je video-materijal bilježio Srđan Piljak.

Video-spot je još u fazi snimanja na raznim lokacijama širom Banjaluke i idejno bi trebalo da ostavi pozitivan utisak na posmatrače. Dali smo sve od sebe da kroz svoje horizonte prezentujemo našu svrhu i to što radimo i volimo. Pjesma bi trebalo da ugleda svjetlo dana kroz neke tri sedmice, kada će biti organizovana i premijera – dodala je Moconja.

“Palladio String Quartet” čine i Milana Smiljanić (violina), Renata Medinac-Kaurin (violina) i Ozren Četković (violončelo)

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije