FantastičnonajnovijeNaslovna vijestZabavna Lola

Astrologija: Šta nam donosi Venera u kvadratu sa Saturnom – bilo je i vrijeme!

Gotovo sav period od početka septembra imali smo kompletnu ludnicu na nebu, sa t-kvadratom u promjenljivim znacima, a u ovaj petak i veliki krst.

Jelena Puhalo

Neki su bili zaokupljeni svojim poslom koji je oduzimao mnogo vremena i živaca, neki su vrtjeli svoje emotivne konfuzije, period je uglavnom bio sastavljen od: pomiješanosti, zbrke, nereda i nejasnosti sa pokojom izdajicom i prekidanjem saradnje, kontakta i odnosa.

Period koji je pred nama nosi potpuno drugu temu i poruku.

Sa Saturnom koji je krenuo direktno 18.09. i kome treba nekih desetak dana da se iz pozicije mirovanja otisne dublje u Jarca i donese nam poruke koje su se kuvale u nama još od kraja aprila mjeseca, imamo u kvadratu, aspektu rata i sukoba mekanu, zavodljivu i šarmantnu Veneru u Vagi.

Venera u Vagi je u svojoj kući. Svoja na svome.

Spremna da donese pravedni sud, spremna da hladno razmotri i presudi koje kriv ko je nevin, spremna da se preda razgovoru i „inteligentnim“ rješenjima, zaljubljena u diplomatiju i visoku književnost, umjetnost i modu, uvijek odmjerena, pomalo hladna, ali pravedna.

Riječ pravda uvijek se nekako veže uz Vagu. A vrijeme koje nam se nameće ovih dana tiče se pravednosti i to pretežno one u ljubavnim i emotivnim odnosima.

U svom pohodu na Saturna, Venera će praviti kvadrat sa sjeverni i južni čvor, u Raku i Jarcu, što zajedno sa Saturnom koji ovih dana posljednji put u znaku Jarca biva na tom južnom čvoru susreće se sa karmom, sa prošlošću svih vrsta, sa uspomenama, sa prošlim ljubavima, kaznama, naplatama, sa vraćanjem milo za drago, ako bolje vraća milo za drago od Venere u Vagi.

Venera u Vagi u kvadratu sa Saturnom u Jarcu simboliše svaku osobu na izmaku emotivnih snaga.

Ženu koja poslije iscrpljujućih nastojanja da pokaže svijetu svoju ljepotu i savršenost pronalazi frustraciju i neodobravanje, te se okreće samoći i kontemplaciji o stvarnim uzrocima potrebe da se svima dopadne.

Ovo je aspekat svih velikih umjetnika koji pišu, slikaju, snimaju ili glume ljubavi koje su rastavljene vremenom, socijalnim statusom, moralnim razlikama, društvenim okolnostima, a sa Venerom u Vagi vidimo sad oženjene i udate koji čeznu za nedostupnim ljubavima iz prošlosti ili nikad davno prežaljenima.

Ovo su veze koje moraju prestati jer nisu ispunjene najvišim stepenom odanosti i morala.

Ovo je svaka izigrana žena koja završava sa emotivnim uplitanjima bez smisla i shvata da je život okrutan i onda kada to on stvarno nije.

Ovo je strah od predaje, udaje, prihvatanja drugog kao nekoga nasuprot nas, strah od odnosa, od lijepog, od svoje i tuđe ljepote, osjećaj da je ljepota kazna, da je svaka lijepa žena osuđena na samoću, strah od same samoće, od gubitka ljepote i mladosti. Strah od nemanja i sirotinje. Strah da se iskreno spojimo u zajednicu. Strah za žene i od žena.

Ovo je hladnoća koja se uvuče u kosti da nas podsjeti da smo sami, ali ne i usamljeni.

Cilj kompletne ove priče je period u kome se traži integritet, naročito u ženskom, traži se prihvatanje svoga unutra da bi se ono ispoljilo vani.

Traži se bezuslovna ljubav prema sebi da bi se mogao voljeti neko drugi, traži se poravnanje sa prošlošću, traži se oprost, pomilovanje, ali prije toga istresanje svog đubreta iz sebe i drugih.

Tražimo pravdu i da legne pred rudu onaj koji to zaslužuje.

Tražimo neke davno zaboravljene dijelove sebe…tražimo stare ljubavi da bi se oprostili kao ljudi, i prihvatili prošlost baš onakvu kakva je bila. Jer to je najbolje kako smo i kako su tada mogli.

Sada smo svjesni vremena i kako ono funkcioniše i da ne možemo baš stalno dobijati šta i kada to hoćemo.

 

Period koji je pred nama mogao bi da probudi sledeće teme kojima ćemo se zanimati:

̶ Povratak bivših ljubavi

̶ Suočavanje sa traumama i tugom iz prošlosti

̶ Suočavanje sa realnim ograničenjima koja se tiču odnosa, novca, zarade, napredovanja u poslu, ljubavi

̶ Suočavanje sa sopstvenom estetikom i osjećajem vrijednosti

̶ Suočavanje sa osjećajem prolaznosti

̶ Suočavanje sa nekom pričom koja je završila ili počela krajem aprila, početkom maja

̶ Susretanje sa dubokim osjećajem neprihvatanja, nevoljenosti, zadržavanja starih obrazaca iz prošlosti i ponavljanjem istih

̶ Borba sa strahom od samoće, napuštanja, gubitka, javnog ispoljavanja, predaje

 

Venera su i pokloni koje dobijamo, pa su oni ovih dana obično hladni i ne raduju nas. Ali sve neprijatne senzacije tu su da nas nauče nečemu.

Takođe, važna tema ovog perioda je ženska snaga. Žensko umrežavanje…odnos žene prema ženi, žene sa ženom. Podrška koju jedna drugoj treba i moramo da damo. Ženski klanovi i čopori. Podrške u bolesti, nemoći, gubitnu i odvajanju. Prihvatanje ženske nesavršenosti od strane žena. Potreba da se držimo jedna uz drugu, zajedno u svemu.

I nadam se, duboko u svom srcu, sve manja potreba za osuđivanjem, a veća moć saosjećanja i prihvatanja ženskog u nama i oko nas.

Odmah nakon kvadrata Venere i Saturna desiće se i sekstil Venere sa Jupiterom, i tih nekoliko dana osjećaćemo se mnogo bolje. U nama se budi neka jupiterijanska vjera da ipak postoji to svjetlo utjehe, mira i smisla koje nas čeka tik iza ćoška.

Poruka koja nam se šalje je: Doživi, osjeti, iskanališi, pusti. Ne guraj, ne zatvaraj, ne potiskuj, ne tjeraj!

I da ne zaboravimo da se ništa, ali stvarno ništa ne dešava slučajno i bez razloga.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije