najnovijeSimpatičnoZabavna Lola

Inovativna devetogodišnjakinja nasmijava internet

Jedna 9-ogodišnjakinja je napunila praznu tubu za labelo sirom kako bi mogla jesti na času i izazvala opšte oduševljenje.

Prevela: Saša Leper

Stephanie K. Baer / BuzzFeed

Da li ste se ikada našli na sastanku ili času i prosto poželjeli da možete gricnuti ili liznuti sir bez da iko zna?

E pa ova devetogodišnjakinja iz Mizurija je smislila kako riješiti taj problem i odlučila da napuni praznu tubu od labela komadima oštrog čedara.

Valerie Schremp Hahn, majka djevojčice i novinarka kuće St. Louis Post-Dispatch je u utorak naveče na Titteru objavila fotografiju genijalne kreacije svoje kćerke, a reakcije su bile izuzetno pozitivne. Djevojčica, koja inače ide u četvrti razred, je izjavila da je ideju dobila na YouTubeu.

„Bilo mi je dosadno pa sam gledala video klipove na YouTubeu. Tako sam našla ovaj video i odlučila da to i napravim“, kaže djevojčica čije ime nije objavljeno na zahtjev njene majke. „Samo sam uzela malo sira od tate, izrezala ga i stavila ga u tubu za labelo.“

Ova ideja je dio kompilacije fora i fazona sa temom povratka u školu i ideja kako krišom unijeti hranu u učionicu sa kanala Troom Troom koji se bavi trikovima koje možete napraviti sami. U tom videu koriste praznu tubu za ljepilo, ali kako toga nisu imali u kući u datom momentu, mlada inovatorka je posegla za idućom najboljom opcijom.

„Samo sam je našla, oprala sapunom i počela je puniti sirom“, izjavila je djevojčica.

Sutradan je dvije ovakve tube odnijela u školu, a uspjela je i da ih gricne i lizne koji put u pauzi između standardizovanih testova koje su radili.
„Možete lizati sir i niko vas neće uhvatiti“, rekla je.

I njenim prijateljima je ovo bilo vrlo zanimljivo. „Prvo im nisam rekla, ali kad jesam svi su prsnuli u smijeh“.

Ljudi na Twitteru su takođe bili oduševljeni, a neki su je nazvali i genijem. Ona je izjavila i da joj nije jasno zašto se od svega ljudima sviđa baš ova ideja, ali pripisuje to opštoj popularnosti sira.

Majka je rekla i da učiteljica nije ništa primijetila, ali kada je bila obavještena, oduševila se kreativnošću ideje, a ništa manje nije bio impesioniran ni direktor koji je obećao da će je pomenuti i u školskim novinama.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije