DogađajinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Da li je i vaš omiljeni brend kozmetike nastavio testiranje proizvoda na životinjama?

Avon, Mary Kay i Estee Lauder nastavljaju testiranja kozmetike na životinjama

Prevela: Saša Leper

Kenn Bell / The Dog Files

Testiranje kozmetike na životinjama je tema koja je uvijek aktuelna u svijetu ljepote i njene industrije, a veliki je broj potrošača i kompanija koje su odlučile da ga bojkotuju i ne koriste takve proizvode. Nakon što su više od dvije decenije odbijali da zarad svojih proizvoda štete životinjama, kozmetički giganti Avon, Mary Kay i Estee Lader su nastavili testiranja bez ikakvog obavještenja svojih potrošača. Prethodni preokret se dogodio krajem 1980-tih kada je PETA-ina kampanja „Avon Killing“ (Avon ubija) vremenom uspjela dovesti do toga da je Avon ukinuo testiranje proizvoda na životinjama, a

Prema nedavnom saopštenju za medije koje je objavio Rush PR, vijest o ponovnom testiranju se pročula nakon što ih je organizacija za zaštitu životinja PETA uklonila sa svoje liste kompanija koje su bezbjedne za životinje. Sve tri kompanije su ponovo započele testiranja na životinjama kako bi ispunile bezbednosne regulative vlade Kine i bile u mogućnosti da svoje proizvode prodaju i tamo. Međutim, PETA osporava opravdanost ovog poteza navodeći da postoje alternativne metode testiranja koje su jednako efektivne, a koriste se širom Sjedinjenih država.

Kathy Guillermo, potpredsjednica PETA-ine Laboratorije za istraživanja je rastužena ovakvom odlukom:

„Avon, Estee Lauder i Mary Kay su se vratile unazad za čitavu jednu generaciju: Njihovi proizvodi se sada ponovo kapaju u oči zečeva i mažu na nagriženu kožu životinja“.

Gulliermova podstiče potrošače da se umjesto ovakvih ipak odlučuju za proizvode koji su bezbjedni za životinje.

Glasogovornica Avona Reese Witherspon je takođe uznemirena vijestima da Avon sada ponovo testira svoju kozmetiku na životinjama. Krajem prošle godine se zaprepastila saznanjem da je torba sa kojom je primjećena u javnosti napravljena od kože pravog pitona i pristala je da je baci. Međutim, možda će Reese Witherspon uspjeti da upotrijebi svoju moć poznate ličnosti i utiče na to da se Avon vrati politici koja je nježnija prema životinjama.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije