Da li ste znalinajnovije

Otac je potražio zanimljive činjenice koje bi mogao ispričati svojoj kćerki. Dobio je 29 FANTASTIČNIH odgovora

Jedan otac je počeo svojoj kćerki da priča vrlo zanimljive stvari prije spavanja, ali njena radoznalost je nadmašila njegovo znanje. Odlučio je da i dalje zabavi svoju djevojčicu i da je nauči nekim novim stvraima, pa je tražio pomoć od ljudi da podjele neke informacije i zanimljivosti.

Prevela: Marija Grbić

boredpanda.com

Njegov post je vrlo brzo postao viralan, dobio je preko 100 000 lajkova i preko 20, 5 hiljada komentara, uz zanimljive činjenice o gotovo svemu što biste mogli smisliti. Od zakona o posjedovanju morskog praseta u Švicarskoj do vremena koje je potrebno da pahuljica padne na zemlju. Mislimo da je otac sada zadovoljan, sigurno će imati svakakvih činjenica da ispriča svojoj djevojčici pred spavanje. Najbolji dio svega ovoga što i vi možete uživati u ovim informacijama i saznati nešto novo.

 

  • Neke vrste paukova u svojim leglima drže male žabe koje jedu bube koje su premalene za njegov obrok, ali štite njegova jaja da ih bube ne pojedu. Žaba mu dođe kao pas čuvar.

  • U filmovima gdje je potrebno da psi ili vukovi odglume neku scenu gdje su ljuti i gdje napadaju, ponekad postoji problem sa njihovim repovima koji ih „odaju“. Naime, oni budu toliko uzbuđeni i srećni na setu da ne prestaju mahati repovima, pa se onda moraju koristiti specijalni efekti da oni stvarno izgledaju opasno.

  • U Švajcarskoj je ilegalno posjedovanje jednog morskog praseta. Ako ih želite imati morate uzeti najmanje dva. Postaju usamljeni ako su sami.

  • Morske vidre drže se za ruke dok spavaju i imaju svoj omiljeni kamenčić koji nose sa sobom.

  • Univerzitet Oksford u Engleskoj stariji je od Aztečke imperije.

  • Životinje koje legu jaja nemaju pupak.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije