najnovijeNaslovna vijestSponzorisano

4 profesionalna savjeta za SAVRŠEN trening

Estetika jeste važna, ali da li znate koliko kvalitet opreme može uticati na kvalitet vašeg vježbanja? Bilo da trčite, brzo hodate, radite vježbe u teretani ili se bavite bilo kojom drugom vrstom vježbanja – važno je da znate šta profesionalci…

Redakcija

Estetika jeste važna, ali da li znate koliko kvalitet opreme može uticati na kvalitet vašeg vježbanja? Bilo da trčite, brzo hodate, radite vježbe u teretani ili se bavite bilo kojom drugom vrstom vježbanja – važno je da znate šta profesionalci kažu o kvalitetu opreme i njenom uticaju na ishod vježbanja.

Ksenija Kecman i Đorđe Đurić poznati su po svojim sportskim rezultatima posebno u segmentu CrossFita – reći ćemo vam samo da nose titulu “The Fittest in BiH”. Oni su nam otkrili zašto je važno voditi računa o kvalitetu opreme, te kako oni biraju opremu za CrossFit trening.  Razgovarali smo i o nekim neodumicama s kojima se najčešće susreću naše čitateljke te vam donosimo 4 najbitnija savjeta za savršen trening.

Kako izgleda jedan profesionalan trening?

Trening je važno uvijek započeti dobrim zagrijavanjem i pripremom organizma za napore koji mu predstoje. A onda, počinje, kako je to Ksenija nazvala, umjetnost!

Od elemenata gimnastike, omiplijskog dizanja tegova, trčanja i raznih vježbica pa sve do plivanja. Sve to predstavlja jedan CrossFit trening. Ovaj dvojac CrossFit dnevno trenira i po dva puta i to i po 3 sata ukoliko im vrijeme i obaveze to dozvole. Vi, za početak, možete kraćei i rjeđe.

 “Lako odustajem, jer vježbanje postane teško” – Kako da vježbanje postane rutina

 Vježbanje bi svima trebalo biti prioritet. A, da bi stekli rutinu odlaska na trening potrebno je da pronađete odgovarajuću fizičku akitvnost.

Zadajte sebi neki cilj, budite uporni i gurajte preko svojih granica. Kada osjetite za šta je tijelo stvoreno i šta sve zapravo možete, na svaki sljedeći trening odlazite sa osmijehom.

Najvažnije je pokrenuti se i postaviti sebi određeni cilj, jer je naše tijelo predviđeno da se kreće. Sve će da postane lakše i da dobije smisao onog trenutka kada shvatite za šta ste sve sposobni i koliko prostora za napredak postoji kod svakog od nas.

Kako da izaberem adekvatnu opremu? Na šta da obratim pažnju?

Za svaki trening postoji odgovarajuća oprema. Odjeća za trening treba da bude dovoljno udobna da možeš da odradiš sve vježbe. Ako vam ponestane motivacije, možda će par dobrih patika učiniti vaš trening kvalitetnijim i zanimljivijim. Čudno je kako mozak reaguje na takve stvari, ali treba uvijek tražiti neke nove izvore motivacije.

Jako je bitno da pri svakom treningu nosimo obuću i odjeću u kojoj se osjećamo udobno, a koja nas uz to i ne ograničava. Pored toga, ukoliko želite da postižete i vrhunske rezultate onda je to svakako jedan od prioriteta prilikom treiniga. U mom slučaju je u pitanju Under Armour oprema koja mi pruža najviše podrške kako tokom treninga tako i za vrijeme odmora od istog.

Obuća je ono što mora da bude kvalitetno. Prvo to pa onda sve ostalo. Patike za CrossFit treba da imaju ravniji i tvrđi đon, te da se lako prilagođavaju stopalu. Sa ovakvim patikama imaćemo stabilnost kod izvođenja vježbi sa raznim rekvizitima i dodatnim opterećenjima.

Trikovi za prepoznavanje dobre opreme:

Kvalitet se prepoznaje već prilikom prvog probavanja. Kada obujete patike ili obučete nešto za trening shvatićete da li to treba da se nađe u vašem ormaru. Važno je da je odjeća dovoljno elastična da vas ne ometa u pokretu.

Zbog svega toga naš izbor upravo jeste sportska oprema brenda Under Armour, dostupna u Under Armour Shop-u u TC Delta Planet, gdje sigurno možete pronaći odjeću i obuću za trening, koja će odgovarati vašim potrebama. Mi smo pronašli brend koji je savršena kombinacija kvaliteta ali i modernog i svakako autentičnog izgleda, a koji je to brend koji mi preferiramo i više je nego očigledno. (Under Armour).

Ukoliko vam se dopada nešto od onoga što Đorđe i Ksenija nose, ili želite da za sebe izaberete nešto od opreme koja će pratiti vaš tempo vježbanja, cjelokupnu ponudu pogledajte u Under Armour prodavnici, prvi sprat Delta planet tržnog centra.

I javite nam šta ste izabrale!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije