Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Severina otvorila dušu na konferenciji za novinare

‘Kao majci mi se onemogućuje da radim svoj posao, i sama sam doživjela ‘silovanje’ na sudu’

Konferencija za novinare Severine Kojić, na kojoj je najavila regionalnu turneju ‘The Magic Tour’, otišla je u neočekivanom smjeru. Pjevačica je konferenciju počela potresnom privatnom pričom.

Redakcija

jutarnji.hr

Svi znate otprilike nešto o mom privatnom životu, o stvarima o kojima nisam puno govorila niti davala intervjue. Osjećam se zaista tužno i umorno jer sam imala jednu privatnu situaciju koju bi htjela podijeliti s vama.

Dešavaju mi se u životu jako teške stvari u odnosu na život s mojim djetetom i suprugom. U petak 11. 10. ove godine u OŠ Matija Gubec gdje moj sin pohađa drugi razred međunarodnog programa, desio se incident kad mom suprugu, koji uredno sa mnom preuzima dijete, nakon nastave iz škole nisu dali moje dijete.

Učiteljice Marina i Petra su ga zaključale u školu, navlačile, fizički i psihički povrijedile, i tako su ga držale puna dva i više sati. Iako po sudskom sporazumu moj suprug ima pravo preuzeti dijete iz škole, ali su se direktorica Ljiljana Klinger, koja ima dosta tužbi u toj školi od ostalih majki, zajedno s ocem dogovorili da niko osim mene ne smije preuzimati dijete iz škole – ispričala je Severina.

Rekla je da se zbog toga osjeća kao jedina majka koja ne može obavljati svoj posao i koja ne smije biti bolesna. Severina je potom otkrila da ovako reaguje i između ostalog zato što joj se sin jako prepao jer je i sam htio otrčati Igoru Kojiću, Severininom mužu, koji je došao po njega.

Poslala sam  i pravdanje jer sam od plesnih probi imala malu nezgodu. Do danas me niko iz te škole nije nazvao, dobijam i dalje prijeteće mailove od oca, dijete mi ne želi ići u školu jer je doživjelo veliku traumu.

Prepao se, mislio je da će cijelo vrijeme biti zatvoren u školi. Vukle su ga za ruku, za ramena, za stomak, to sve imam i u doktorskom nalazu, i prijetile su mu da će dobiti batine ako ustane sa stolice jer je on govorio da hoće kod Igora. Čak su ga sopstvenim tijelom sprečavale da izađe iz razreda. Tek nakon dva i po sata maltretiranja direktorica koja se nije pojavila u školi, rekla je da je otac dao dozvolu da suprug preuzme dijete – rekla je i nastavila:

Naime, i Centru za socijalnu zaštitu, podružnica Maksimir, koja me već godinama kao majku i kao ženu i kao osobu ne doživljava, protiv kojeg sam već pet puta tražila da se izuzme iz ovog slučaja, a kad sam ih prvi put prijavila, onda su susrete s ocem podigle na pola-pola, čak mu dale da dijete živi s njim. Dijete s njim nije živjelo do treće godine jer je on tako odlučio, čak je na sudu rekao da prvih godinu dana života djetetu muškarac nije potreban.

Radnice Centra rekle su da se to njih ne tiče. Sve ovo se dešava jer mi je otac djeteta uz pomoć Centra za socijalnu zaštitu i još nekih ustanova rekao da će mi uzeti dijete koje sa mnom živi od rođenja.

On je uzeo g. Ratka Mačeka koji je mojoj prijateljici rekao da su napravili sve da mi se oduzme dijete, to je bilo prije nekih dvije godine. Navodno je Milan Popović platio kampanju Milanu Bandiću, a škola je pod gradskom upravom – rekla je ogorčena pjevačica.

Osvrnula se i na prava žena u društvu te na žrtve zlostavljanja i silovanja te je zaključila da je u svom dugogodišnjem parničenju s bivšim suprugom i sama doživjela slično ‘silovanje na sudu u Splitu’.

Ovo sam podijelila s vama kao mama i zaposlena žena koja ima iste probleme kao i svi ljudi u ovoj zemlji i svi rade i magično se snalaze, kojoj otac uz pomoć dijela sistema, na sve moguće načine ali na vrlo sumnjive načine, pokušava uzeti dijete i onemogućiti rad.

Osjetila sam i osjećam na svojoj koži da je nešto trulo u državi Hrvatskoj i ne želim da se to više desi niti jednom djetetu u ovoj zemlji. Takođe, bih napomenula da me otac djeteta već godinama maltretira preko pojedinih srpskih tabloida. Koristi laži i klevete, a sve radi pokušaja da me uništi i profesionano i privatno.

Ne znam zašto se čudim što se ovo dešava i ovom sistemskom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje.

Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić koja je već bila kažnjena zbog zloupotrebe položaja 2014., suspendovana sa Županijskog suda, ali prema mojim saznanjima navodno je vraćena uz pomoć Tomislava Karamarka dok je još bio na vlasti – rekla je.

Nakon konferencije za medije Severina je kratko popričala s novinarkom Jutarnjeg lista kojoj je otkrila da se na ovaj potez odlučila jer ima probleme kao i svi. Htjela je, kaže, iskoristiti svoju poznatost da bi reagovala kao obična majka na nepravdu.

Loše je kad vas negiraju kao čovjeka, majku, osobu. Mene iz škole nisu do danas nazvali, samo su tatu zvali, došla je i policija tamo su sve vidjeli, a i moj dječak je sve rekao kako je. Bila sam ogorčena. Čujem se s brojnim majkama. Puno je slučajeva u toj školi. Dobro je što mogu svoju poznatost iskoristiti da se to više nigdje ne desi – rekla je Severina dodajući:

Dijete mi je reklo da više ne želi ići u tu školu, mislio je da će tamo ostati preko noći, nije zna što se dešava. Umjesto da se slučajevi rješavaju na sudu, pošteno, nažalost samo kad novinarima kažete situaciju, onda se takve stvari rješavaju na ulici i po medijima, a pravda se mora rješavati na sudu.

 

Preuzeto sa: jutarnji.hr

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije