FeminizamHrabra LolanajnovijeNaslovna vijest

“NE” u civilizaciji znači ne, dok na Balkanu znači “Nisam laka, budi uporniji”.

SLUČAJ grupnog silovanja u Zadru koje su nad 15-godišnjom djevojčicom izvršila petorica mladih monstruma zgrozilo je sve normalne ljude u regiji.

Takođe, svaka psihički zdrava osoba zgrožena je i uplašena činjenicom da ih sudac na početku procesa nije poslao u pritvor.

Redakcija

Marina Radoš

Priča o djevojčici čiji je život uništen ponovno je otkrila sve bolesti balkanskog društva koje se mogu dijagnostifikovati u komentarima koje vidimo ispod ovakvih vijesti.

Kada se povede priča o silovanju žena, shvatite da živimo među grupom ljudi koja ostavlja prostor opravdavanju silovanja. Ako je cura recimo, voljela seks. Ili nositi mini suknje. Ako je sa silovateljem bila u braku. “NE” u civilizaciji znači ne, dok na Balkanu znači “Nisam laka, budi uporniji”.

Silovane, pretučene i javno osramoćene žene na Balkanu u mozgovima primitivnih monstruma možda su i zaslužile svoju sudbinu. Pogotovo ako vole seks. Voljeti slobodan seks na Balkanu znači zaslužiti da vas neko potajno snima ili objavljuje vaše nage fotografije na internetu.

Voli se jebati, zaslužila je da gori u paklu. Balkanskom muslimansko/katoličko/pravoslavnom alfa mužjaku prihvatljiva je (njegova) žena koja i ne svršava, dok on slini nad bludnicama koje su nekad možda priznale da vole seks ili ga upražnjavaju s kim one žele.

Poslije jebanja nema kajanja, kaže naša stara poslovica, a pod kajanjem se podrazumijeva i optužiti nekoga da vas psihički, verbalno ili medijski zlostavlja nakon što ste s njim imali seks.

Niko ti neće pomoći ako si doživjela silovanje i zlostavljanje, ako je rulja odlučila da si ti to zaslužila. To ti izgleda otprilike ovako:

Civilizacija: Monstrumi! Hitno mijenjati zakon! Djevojka je silovana i ostaju traume!
Balkan: Tko zna što je tu bilo, svaka priča ima dvije strane…

Civilizacija: Ostavi ga odmah i prijavi policiji!
Balkan: A da ti malo ne pretjeruješ? Neću se ja petljati…

Civilizacija: Ženi treba psihološka pomoć i pomoć policije!
Balkan: Nećemo se petljati, nije naš problem… (Zove policiju kad je žurka u zgradi)

Civilizacija: Strašno je to što joj se dogodilo!
Balkan: Nisu tu čista posla, ta mala se oblači provokativno oduvijek!

Civilizacija: Strašno je što ju je pretukao?
Balkan: Zašto ju je pretukao?

Civilizacija: Žena voli seks, ali ne zaslužuje da joj se objavljuju gole fotografije bez njezinog pristanka
Balkan: Poslije jebanja nema kajanja, kurvo

 

Piše: Marina Radoš

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije