AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Astrologija: Svi smo pomalo umorni od ove 2019. A vi?

I don stop when I am tired.
I stop when i am done.

Jelena Puhalo

Mars u Vagi nam se približava egzaktnom kvadratu sa Saturnom. Glavna tema ovih dana je ostati ili otići. Iz svega. Uglavnom odnosa. Uglavnom onih koji su već ili mrtvi ili se razvlače kao istrošena žvaka na suncu.

Vraćaju nam se ljudi u život, nekome iz prošle decenije, nekom iz ove godine sa velikom porukom o nama samima. Ko smo bili tada, a ko smo sada. Želimo li da vaskrsavamo osobu koja smo bili prije 10 godina? I sve se to čini simpatično i filmski i pomalo ostavlja efekat „srodne duše“, ali dooobro razmislite.

Zašto se neko vratio?

Mars koji ide na kvadrat Saturna govori baš o tim dilemama i vrlo vjerovatno će prilično hirurški, kombinovan sa mladim Mjesecom u Škorpiji u nedjelju i retro Merkurom, odstraniti one koji ne mogu dalje sa nama na put.

Ovih dana se nemojte čuditi ako budete meta razočarenja u neku iluziju koju ste sebi potrčali pribaviti od ljeta naovamo. Ona ne mora da bude strogo ljubavnog karaktera, ali s obzirom da se Mars u Vagi ozbiljno nakanio povezati sa mnogo različitih strana koje ne nose svaka dobrobit i smisao, Saturn kaže: STOP!

Ovo je zid, sada ćeš stati, skinuti roze naočari, prestati pjevušiti uz vjetar i hajmo stvari posložiti kako realnost nalaže. REALNOST!

Sve neživo što se gura da oživi sada će ostati mrtvo.

I vidimo brakove u koje se ulaže ogromna energija da profunkcionišu na bilo koji način, a krvi nema.

I vidimo bivše koji sada nakon dugih veza žele da se pomire više iz navike i straha nego iz zvuka duše koji dolazi unutra.

I vidimo zadržavanje u toksičnim i zagađenim sredinama, jer staro je provjereno, a za novo se teško nalazi snaga.

I svi smo pomalo umorni od ove 2019. Turbulenta i dinamična godina. Svako je morao da se suoči sa mnogo toga, ali sva ova parada i dolazi da nas suoči sa sobom samima. Zapamtite: ovo nije godina raskida, razlaza, gubitka posla, dobijanja novih, smrti i rastavljanja svih vrsta. Ovo je vrijeme finog uštimavanja na pravu frekvenciju tijela i duše. I kako da vam kažem, vaša duša će učiniti sve: razboljećete se, neko će vas napustiti, zaljubićete se kao nikada u životu, uzvraćeno ili neuzvaćeno, razvešćete se, zaposliti, dati otkaz, susresti se sa ozbiljnim situacijama da bi vas naštimala na vas same.

A intenzitet možemo prepisati onoj: „Kakva je godina i dobro je.“

Saturn će ovih dana pokušati da ograniči sve suvišne manevre. Tamo gdje smo se zabahatili, nakupili po tri gdje je mjesto jednom, idu razočarenja, blokade, idu neprespavane noći. Od čega strahujete?

Mnogi će raditi kao robovi.

I to može biti i korisno Marsu i Saturnu u teškom aspektu, ali opet svjesno, samo ako nije neki bijeg.

Sada sve mora imati svoj smisao i ništa ne funkcioniše kao štaka nečemu drugom. Ako patite, otpatite svoje, ako žalite za nečim sa početka ove godine, odžalite, ako vam se ne dopada nečije ponašanje prema vama, razmislite koja je vaša uloga u svemu tome…kako ste se tako loše posijali pa se sad ljutite što vas loše beru.

Generalni cilj ove blokiranosti je da stanete, slow motion u sopstveni život i revizija. Revizija svega. Ko stvarno zaslužuje vaše vrijeme, emocije, novac, energiju, sa pretpostavkom da ste već shvatili da sebi treba da budete na prvom mjestu i kaput?!

Takođe, Mars u kvadratu sa Saturnom zna da pretjera u svemu čega se uhvati pa voli da vrti situacije u nedogled, Vaga je ipak vazdušni znak, gledajte da obuzdate svoje mentalne procese da kablovi ne pregore. Jer nije ovo jedina nedjelja u životu. Jer, godina je takva da što se ne uradi danas, dolazi i prije sutra…

Niko neće zakasniti, ništa što je vaše neće vam pobjeći.

 

Saturn iz Marsa izvlači svu buđ i materijal za odstranjivanje i samo čekamo vikend i mlad Mjesec u Škorpiji u opoziciji sa Uranom da Gradska čistoća dođe…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije