najnovijeNaslovna vijestSponzorisano

Primjena lasera u ginekologiji

Laserski tretman je idealno rješenje vrlo ozbiljnih problema koje imaju pacijentice sa simptomima vaginalne atrofije.

ZU “Medico-S” posjeduje Alma Ata laser poslednje generacije koji jedinstvenom tehnologijom i bez hirurške intervencije djeluje na tkivo vagine stimulišući proces stvaranja i sintezu novog kolegena vagine koji za rezultat imaju zatezanje i sužavanje vaginalnog kanala.

Redakcija

Laserske intervencije u ginekologiji poslednjih godina su izuzetno popularne, prvenstveno zahvaljujući njihovoj djelotvornosti i terapijskom djelovanju kod žena srednje i starije životne dobi.

Osim estetskog efekta koriste se u brojnim medicinskim indikacijama koje u konačnici podrazumijevanju poboljšenje kvaliteta života.

Piše: dr Tatjana Pavlović, specijalista ginekologije i akušerstva

Osnovna medicinska indikacija za lasersku intervenciju na vagini, koja se stručno naziva rejuvenizacija ili podmlađivanje vagine, su opušteni zidovi vagine koji su načešće posljedica širenja vaginalnog kanala tokom porođaja, ali i uslijed procesa starenja.

ZU “Medico-S” posjeduje laser poslednje generacije koji jedinstvenom tehnologijom i bez hirurške intervencije djeluje na tkivo vagine stimulišući proces stvaranja i sintezu novog kolegena zida vagine koji za rezultat imaju zatezanje i sužavanje vaginalnog kanala.

U ginekologiji laserski tremani mogu imati višestruku ulogu, poput liječenja nekontrolisanog mokrenja, promjena na grliću materice, suvoće vagine i naposlijetku doprinose estetici i poboljšanju kvaliteta seksualnog života.

Bilo da se radi o intervenciji zbog medicinskih ili estetskih razloga rezultat je pozitivan budući da je krajnji cilj poboljšanje kvaliteta života svake žene i što je najvažnije intervencija je sigurna te nema neželjenih komplikacija.

 

Uspješno liječenje nekontrolisanog mokrenja

Stres urinarna inkontinencija je česta pojava kod žena srednje i starije životne dobi, odnosno nakon porođaja, uslijed starenja i viška kilograma. Riječ je o nekontrolisanom mokrenju prilikom napora koje se javlja tokom kašljanja, kihanja, smijanja ili neke fizičke aktivnosti.

Stres urinarna inkontinencija se uspješno liječi laserskim metodama, nehirurškim zahvatima koji su učinkoviti, bezbolni, sigurni i kratko traju.

Laserskim tretmanima se uspješno liječe i brojni drugi ginekološki problemi poput suvoće vagine, vaginalne atrofije, bolnih odnosa, peckanja i bolova u vagini, pojačanog vaginalnog sekreta i čestih upala. Takođe, ova metoda se pokazala izuzetno uspješnom I kod uklanjanja ožiljaka posle epiziotomija, granulacija nakon porođaja te ožiljana nakon carskog reza.

 Optimalan broj tretmana

Obično se savetuju tri intervencije za koje nije potrebna posebna priprema, kao ni postoperativni oporavak. Pacijentikanjama koje nisu obavljale redovne ginekološke kontrole obično prije intervencije savjetujemo set uobičajenih ginekoloških pretraga kao što je vaginalni bris (ne stariji od 15 dana)  i PAPA nalaz star do godinu dana.

Izuzetni klinički rezultati

Osim liječenja stres inkontinencije i ostalih medicinskih stanja, poboljšanje tonusa vagine znači i više seksualnog zadovoljstva.

Klinički rezultati dokazuju da je brza i jednostavna laserska intervencija efikasna, neinvazivna terapija koja nema neželjenih efekata ili kontraindikacija, a više od 95% ispitanica su nakon tretmana bile zadovoljne postignutim rezultatima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije