najnovijeSimpatičnoZabavna Lola

Ova mama meteorolog dovodi “specijalnog gosta” na posao

Meteorolog mama i njen preslatki kolega voditelj će vam uljepšati dan.

Prevela: Nataša Bursać

Izvor: Cassandra Stone - scarymommy.com

Foto: scarymommy.com - FACEBOOK/PRAEDICTIX

Tokom Internacionalne sedmice nošenja beba, sedmice promovisanja svijesti nošenja beba kroz lokalne medije, online edukacije i slično, jedna kul mama je odlučila da učestvuja na divan način- dovela je svoju bebu na posao.

Doduše, njen posao je pomalo…nekonvencionalan, te je njena beba potpuno nezainteresovana što se vidi u videu koji je postao viralan.

Weekend National Forecast (featuring a special guest!)

Meteorologist Susie Martin and a special guest host your national forecast today. Unfortunately, her assistant was found sleeping on the job… We apologize for the inconvenience. 😉…#IBW2018 #babywearing #weather #meteorologist

Gepostet von Praedictix am Freitag, 5. Oktober 2018

 

Najbolji dio je da njen mali kolega koji nije bio naročito impresioniran maminim kul poslom.

Pa znate kako, i nama bi, da smo tako ugodno ušuškani s mamom, bilo teško ostati budnima.

Prema babywearingweek.org, bebe teže ka dodiru i “nošenje” beba je divan način da im to obezbijedimo. Beneficije koje to donosi, i za mamu i za bebu, su ogromne. Bebe koje su redovno “nošene” po pravilu manje plaču, i manje su nervozne, te to pomaže mami i bebi da se naviknu na kretanje onog drugog, što recipročno daje povećano uzajamno povjerenje.

Pored toga, majke naglašavaju kako je lakše obavljati svakodnevene stvari kada su vam ruke slobodne, i dobijate prostora za to bez da spuštate bebu.

Čak i ako morate da najavite kakvo će vrijeme biti sutra!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije