Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRaznoŽivot

Nemam više strpljenja za igrače, manipulatore i narcise!

Oduvijek sam se trudila udovoljiti ljudima. Volim činiti druge ljude srećnima. Pretpostavljam da je to moja najveća i mana i vrlina. Generalno se uglavnom dobro prilagođavam situaciji i vjerujem u dobrotu u ljudima.

Prevela: Saša Leper

Mary Wright / The Power of Silence

Foto: Becca Tapert / Unsplash

Previše puta mi je srce slomljeno time što sam pokušavala usrećiti druge, a zanemarivala sopstvenu sreću.

Ali sada osjećam da se nešto mnogo promijenilo u meni. Kao da postajem neko drugi i veoma sam svjesna toga. Promjena postoji i osjećam je duboko u sebi. Čini se kao da će mi se koža raspući iznutra.

I konačno sam se pomirila sa svim onim što se nalazilo ispod površine sve vrijeme. Sada shvatam da sam se skrivala od svoje prave prirode. Suzdržavala sam od same sebe.

Počela sam da prihvatam činjenicu da se svijet ne vrti oko mene. Da drugim ljudima nije stalo onoliko koliko bih ja to voljela. Shvatam da sam ranije trošila sate i sate odlučujući da li da objavim neku fotografiju ili status na Fejzbuku jer ne daj bože da neko pomisli da nisam lijepa ili da se nekako razočaraju u mene.

Ali znate šta? Ljude posto nije briga. Više im apsolutno nije stao do bilo koga drugog. A to je samo po sebi izuzetno sjajan i oslobađajući osjećaj.

Foto: Mohamed Nohassi / Unsplash

Ni ja više nemam vremena da se stalno upoređujem sa drugim ljudima. Došla sam do one tačke u životu u kojoj me više nije briga za to šta drugi misle o meni jer znam da sam predivna i sjajna ovakva kakva jesam. Više nemam vremena da budem opsjednuta životom nekog drugog i da potajno budem ljubomorna zbog svega što oni imaju a ja nemam. I zaista, ko uopšte ima vremena za to? Život je suviše kratak.

Znam da možda nisam najmršavija, najmlađa, najzgodnija, najpametnija ili najprivlačnija žena, ali sasvim sam u redu sa tim. Zapravo, nikada to nisam ni bila, ali sada je razlika u tome što ME NIJE BRIGA.

Nemam više potrebu da uhodim ljude preko interneta i gledam svaku njihovu fotku, svaki lajk i novog prijatelja kog su dodali tražeći dokaze njihove izdaje. Znam da ako neko želi da bude sa mnom, biće. Nemam više vremena da ga bacam na igrice i pretjerano razmišljanje i analiziranje svega. Nemam vremena za ljubomoru. Moja energija je suviše dragocjena za takve stvari.

Takođe znam i da bez obzira na sve što se može dogoditi, ja ću biti u redu. Jer bez obzira na to koliko me puta život možda oborio, uvijek sam se uspijevala podići nazad na noge.

Sada nemam vremena za bilo koga ko me ne poštuje. Zato ne želim ni da znam šta će se desiti idući put kad me neko pokuša poniziti na bilo koji način. Bolje da se paze. Jer ovog puta ću se zauzeti za sebe.

Foto: Anastasia Vityukova / Unsplash

Nemam više ni strpljenja ni energije da se nosim sa bilo kojim oblikom manipulacije i narcisizma i, kažem vam, namirišim ih na kilometar, pa se nemojte ni truditi.

Moji prijatelji i porodica su mi najvažniji ljudi na svijetu. Sada više nego ikada ranije. I nije stvar samo u tome da sam sada stara i da sam shvatila da neće biti kraj mene uvijek, već sam napokon posložila prioritete kako treba. Mnoga životna iskustva su me na teži način naučila da je najvažnija stvar u životu ljubav. Stoga, izuzetno je važno reći ljudima oko sebe koliko vam znače, koliko ih volite i koliko ste srećni što ih imate u svom životu.

Više ne brinem o tome šta se možda hoće ili neće desiti jer to prosto nema poente. Znam da će se desiti šta god da treba da se desi i ja ću se nositi s tim ako se zaista i desi. Do tada sam mirna i staložena.

Neću se više zadovoljavati osrednjim stvarima i ljudima. Naučila sam svoju lekciju. Prihvatala sam manje nego što zaslužujem čitav svoj život. Srce i dušu sam davala ljudima koji to nisu zasluživali i dosta mi je više toga. Ovog puta čekam pravu stvar.

Više ne pokušavam biti savršena. Više se ne pretvaram da je sve u redu kada nije. Svi imaju pravo na loš dan i neću više da se lažno smješkam kad mi nije do toga.

Foto: Nicholas Kusuma / Unsplash

Konačno dugujem samoj sebi. Nije se to desilo preko noći, ali jeste se desilo. A desiće se i vama. I ako ste imalo nalik meni, svaka čast. Jer znam koliko mi je trebalo boli, suza, slomljenog srca i energije da se dovedem dovde. Ali uspjeli smo.

Bravo mi!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije