AktivizamFeminizamHrabra LolaLolitetinajnovijePreduzetništvo

Ovog movembra vam poručujemo: i žene imaju brkove!

U mjesecu muškog zdravlja i globalne humanitarne akcije, jedna marka brijača genijalnom kampanjom normalizuje brkove na ženama.

Prevela: Saša Leper

Femalista

Sva ljudska bića imaju dlake po tijelu. I ljudi su sisari, što znači da nam dlake rastu sa ruku, nogu, pazuha, intimnih dijelova i svugdje drugdje. Pa ipak, žene se već toliko dugo srame zbog činjenice da glava nije jedino mjesto na kome im rastu dlake.

Marka brijača Billie je odlučila da to promjeni, a njihovi oglasi su sjajni!

Debata o tome da li ženska tijela trebaju biti dlakava ili ne je beskrajna, a krajnji rezultat bi uvijek trebao biti savršeno jasan: ne bismo se trebale stiditi što nam dlake rastu i po nogama, nausnicama i drugdje.

Razgovor o ženskim dlakama se polako razvija, a ova kompanija skreće pažnju na to koliko su ženske dlake po licu i dalje zanemaruju.

Billie je ranije pažnju skrenula i na ženske stidne dlake, a sada su napravili i korak dalje kako bi ovaj razgovor prenijeli na svačija usta. Pa dobro, bar nausnice i gornje usne.

Pogledajte njihovu kampanju za Movembar, koja inače za fokus ima zdravlje muškaraca, a obilježava se u mjesecu novembru širom svijeta.

Billiejeva marketinška kampanja podstiče žene da se priključe onome što muškarci rade svakog novembra već nekoliko godina i puste brkove za dobrotvorne svrhe.

Oni vjeruju da je ovaj potez značajan jer je njihova „misija da normalizuju tjelesne dlake na svim ženama“ a „brkovi su se činili kao savršen idući dio tijela jer niko ne govori o njima, a kamoli da ih još i slavi“.

Stoga, movembar je upravo počeo, pa hajde da slavimo dlake!

 

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije