AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Retrogradni Merkur u Škorpiji: Šta nam donosi?

“Budi dovoljno oprezan kad nešto glasno izgovaraš sanjaru nad sanjarima. Govor je umetnost budnih.”

Jelena Puhalo

Pročitah mnogo tekstova o retrogradnom Merkuru. Čak i na pomen ovog astrološkog fenomena na tebe skoče sa komentarima i oni entuzijasti kao i oni najzagriženiji skeptici. Volimo svi ponekad da se našalimo na račun okrenutog ogledala i izvrnute perspektive. Ali, ovaj put…ja bih malo drugačije…ja bih dvaput izvrnula ogledalo.

 

Ovaj Merkur posvećujem svima koji ćute, duboko zagledani u svoje najintimnije dubine.

Ovaj Merkur posvećujem onima koji prolaze kroz čišćenje pakla iz svoje duše.

Ovaj M posvećujem svim napuštenima bez objašnjenja koji se vraćaju kao danak kukavičluku.

Ovaj M posvećujem svim bolesnim koji žele, a ne uspijevaju da dopru do jezgra snage u sebi.

Ovaj M posvećujem svima čije je vrijeme na ohrabrenje došlo, a još čekaju znak.

Ovaj M posvećujem svim hrabrim ljudima koji žele da se osamostale.

Ovaj M posvećujem svim onima koji lutaju zagubljeni u svojim strahovima tražeći izlaz.

Ovaj M posvećujem Tebi i Meni koji se kroz zabravljene ključaonice zajedničkog tereta tijesnim pogledima usmjeravamo jedno ka drugom.

Ovaj M posvećujem tišini.

 

Slušajte kišu. Ona će vam reći. Novembar će nas poštedjeti suvišnoga. Retrogradni Merkur će nam uskratiti komunikaciju sa drugima da bi nas natjerao da porazgovaramo sa sobom. I to onako momački duboko.

Šta se to uspjelo preskočiti i ne uraditi sebi i za sebe?

Kad god Merkur krene retrogradno, sve utihne. Nekako se povučemo u sebe i malo zaustavimo svoje kompulsivne kontakte sa drugima. A pri ovom smo posebno zastali.

Svi ljudi koji su sad aktuelni u našim životima, bez obzira da li su se vratili iz daleke ili bliske prošlosti, ili da smo ih juče upoznali prenose nam lekcije retrogradnog Merkura, a one su u vezi sa sauočavanjem sa našim najdubljim istinama koje smo pozabijali u rupe gdje sunce ne zalazi.

 Znam sreli ste nekoga nedavno i pokrenuo je lavinu u vama, postoji mogućnost da je lavina i u njima, ali ne koncentrišite se na lavine. Fokusirajte se na ono što su donijeli sa sobom.

A donijeli su nekog vas sa kojim morate porazgovarati. I molim vas da se ne stidite biti iskreni jer znam, koštaće, ali iskrenost uvijek košta. Kao I laž. Od nas zavisi koliko i kad ćemo željeti da platimo.

I ne krivite sad ljude što vam ne pišu, što vas ne smaraju porukama, što vam ne pokazuju vašu bitnost svakih deset minuta.

Sada smo jednostavo potrebni sami sebi.

Neko zauvijek, neko do 20. novembra.

Svako od nas se sada bori sa jakim protivnikom.

Sa nekim našim demonom iz prošlosti.

Sa nekom našom propuštenom prilikom, slomljenim srcem koje i nije zaraslo baš kako smo planirali, grijehovima koje nosimo godinama kao krstove, sa bolnim uspomenama za koje smo se nadali da će netragom nestati u onom nekom davnom vremenu. Sa odlukama koje su bile tako loše po nas, ili onima koje su nekada bile dobre, ali više nemaju svoju svrhu. I svi ili ne znaju šta će i kuda će sa tajnama koje otkrivaju, istinama sa kojima se suočavaju ili su među onima koji znaju šta treba, ali još nemaju snage…

Ono što je sigurno je da će sa završetkom ovog mjeseca završiti i jedna svima nama jako bitna priča: da li u nama ili na papiru, to je sasvim nevažno.

Spremimo se da u trenutku kada završi retrogradni hod Merkura budemo sposobni pružiti cjelovit i iskren iskaz o našim najdubljim željama, potrebama usmjerenjima. Spremi da okrenemo one kojima smo ćutali…

Naučimo se opraštati bez drame kad već imamo priliku…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije