najnovijeNaslovna vijestSimpatičnoZabavna Lola

Nakon nekoliko decenija, Kijanu Rivs i zvanično ima djevojku!

Kijanu Rivs, 55, javnosti predstavio svoju prvu „djevojku“ u nekoliko DECENIJA, Aleksandru Grant, 46

Prevela: Saša Leper

Heidi Parker i Joanna Crawley / Daily Mail

Čini se da već decenijama nije imao ozbiljnu vezu, a tokom svoje karijere duge 35 godina nikada nije otvoreno iskazivao nježnost prema svojim partnerkama na crvenom tepihu.

Ali to se promijenilo prethodnog vikenda kada je Kijanu Rivs držao za ruku poslovnu saradnicu Aleksandru Grant na Gučijevoj filmskoj gali LACMA Art + u Los Anđelesu.

Glumac, 55, i umjetnica, 46, ni za trenutak nisu puštali ruke dok su razmjenjivali zaljubljene poglede i pozirali za desetine fotografija međunarodnim novinarima, čime su svima jasno dali do znanja da nemaju šta da kriju.

Kijanu je na događaju u subotu izgledao veoma ponosno u društvu žene koja mu je ukrala srce. Zvijezda je prosto blistao držeći je za ruku dok su prolazili pored fotografa i medija i ulazili u muzej.

Na samom događaju očevici kažu da se par zabavljao i da su primjećeni u društvu različitih prijatelja.

„U jednom trenutku, Aleksandra je dala telefon prijateljici i zamolila ju da ih uslika. Mnogo su se smiješili i odlično zabavljali“

Kijanu i Aleksandra su sarađivali na knjigama Ode to Happiness (Oda sreći) i Shadows (Sjenke).

Dok je Aleksandra ilustrovala knjige od kojih je prva objavljena 2011. godine, a iduća pet godina kasnije, Kijanu je pisao poeziju. Ovi poslovni partneri takođe imaju i izdavačku kući X Artists’ Books.

Već nedjeljama kolaju glasine da su Kijano i ova umjetnica u ozbiljnoj vezi.

Par je izgledao veoma srećno kada su sredinom oktobra primjećeni kako ruku pod ruku izlaze iz suši bara na Sanset bulevaru u Los Anđelesu, a ona mu je čak i naslonila glavu na rame.

Ko je Aleksandra Grant – nova djevojka Kijanu Rivsa?

Aleksandra Grant, koja živi u Los Anđelesu je umjetnica i filantrop. Rođena je u Ohaju, a u oblasti umjetnosti radi od završetka studija istorije i umjetnosti na koledžu Svartmor 1994. godine.

Ova umjetnica, 45, poznata je po svojoj upotrebi jezika i razmjeni sa piscima koje koristi kao izvor ideja za skulpture, slike, crteže i video uratke.

Ljubav ka usmenoj riječi je razvila još kao dijete, a odrastala je širom svijeta i živjela u Meksiku, Španiji i Francuskoj.

Izlagala je u prestižnim prostorima u čitavom svijetu, uključujući i muzej LACMA u Los Anđelesu, galeriji Gradiva u Parizu i galeriji Harris Lieberman u Njujorku.

Godine 2008. Aleksandra je osnovala filantropski projekat pod nazivom grantLOVE koji proizvodi i prodaje originalna umjetnička djela i izdanja knjiga u korist umjetničkih projekata i neprofitnih umjetničkih organizacija.

Aleksandra i Kijanu se poznaju već godinama, a prvi put su sarađivali na slikovnici za odrasle pod nazivom Oda sreći 2011. godine.

Knjiga je doživjela veliki uspjeh, a ovaj duo kojeg čine pjesnik i umjetnica je 2016. godine zajedno stvorio i svoju drugu knjigu, Sjenke. Tim povodom Grantova je fotografisala Rivsa u toku snimanja filma Džon Vik.

Od tada, par je viđan u umjetničkim galerijama i potpisivanjima knjiga, a ne samo da su zajedno pozirali za špansko izdanje časopisa Vogue već su i putovali u Njemačku da rade.

Kad je riječ o njihovom zajedničkom radu na drugoj knjizi, Granova je u jednom intervjuu izjavila da su mnogo vremena provodili u raspravama, između ostalog i o bojama. Sjenke su kompilacija slika tamnih silueta Rivsa koje je fotografisala Grantova i poezije koju je pisao Rivs.

Grantova je tim povodom rekla: „Niko se ne umijekretati kao on. Zaista je ekstremni izvođač. To je ogroman dio razloga iz kog su ove slike tako interesantne. Znala sam da ako pomjerim aparat kao da plešemo zajedno, kao fotograf i subjekat, možemo stvoriti te predivne optičke iluzije.“

Par je 2017. godine zajedno osnovao i izdavačku kuću X Artists’ Books koja se fokusira na „neobične kolaboracije“ i knjige koje „nemaju zapravo mjesto jer se nalaze negdje između različitih žanrova.“

Inače, u pripremi je i četvrti nastavak Kijanovog kultnog filma koji ga je proslavio – Matrix.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije