AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

ASTROLOGIJA: Pun Mjesec u Biku: Prvo sebi kiseonik

„Jump off the clif and build your wings on the way down.“

Jelena Puhalo

Pročitajmo ovu rečenicu još jednom. Dobro.

Određeno olakšanje je tu. Mjesec prelazi preko Urana pa u utorak na 20. stepenu Bika opozicionira čarobni duo u Škorpiju. Bik voli dobro da zamezi, da posluša dobru muziku, obuje ručno rađene cipele, zamota se u svilu i sve zalije dobrom kapljicom.

Za sve nas koji smo kopali već mjesecima na izgradnji puta Brčko-Banovići-Kosmos, evo malo utjehe za čula. I stvarno slobodan pad u život i dalje traje, ali dočekuju nas udobni jastuci.

Sada idemo na mekano. I mnogo se posla uradilo. Destrukcija je nečemu služila. U proteklom periodu vidjeli smo šta znači imati višak i kako ga se rješavati. Sječa knezova nije nikad laka, ni kada siječete, a još teža kada ste knez. Ali, na razrušenom i spaljenom mora se nešto i podići.

Ovaj Mjesec diže moral. Pun Mjesec u Biku kaže daj mi svega, svega što si zaboravio da uzmeš. Trenutke u kojima si se iscrpljivao, lomio, davao sve više i više bez poštede sada zamijeni nakratko nekim zadovojstvom srca, stomaka, oka.

Nikad odmor i predah nisu tako nestrpljivo čekani.

Sa mladim Mjesecom u Škorpiji kao prioritet se pojavila tema moći, i tema se nastavlja, naravno. Ali Mjesec na suprotnoj strani od Sunca u Škorpiji kaže: „Mnogo si porušio da bi ostao go u svojoj nemoći i shvatio da ti ništa i ne treba, sada osjeti sopstvenu vrijednost sa nekim konkretnim potezom u smjeru izgradnje. Nečeg svog, solidnog, živog, jakog.

Ono što nije dobro za tebe treba da ode, ali šta ćemo sa onim što je dobro i potrebno? Kada je vrijeme da posadimo taj cvijet?“

Sada kuvajte, pjevajte, slikajte, ludujte u svojoj kreativnosti.

Dajte egzaltiranom Mjesecu povod da slavi na vama.

Zaljubite se kao nikada. Kao da se to može namjestiti.

I ne traži se da se išta glumi. Da se sada glumi neka sreća, jer Mjesec u Biku ne glumi sreću. On je osjeća.

I baš sad, kao i svaki put kad se desi pun Mjesec, vrijeme je da nešto ode, završi, da se na nešto stavi tačka. Pa šta bi bilo ljepše nego staviti tačku na samokandžijanje?

Pored redovnog punog Mjeseca koji imamo svakih 28 dana, dešava se i jedna specijalno zanimljiva pojava na nebu. Merkur je retrogradan i dolazi unazad u eklipsu sa Suncem, noseći informacije koje je pokupio.

Narednih dana sljeduju nam velika otkrivanja, izjašnjavanja, jasnost u govoru, jasnost u pokazivanju povrede.

Bol se sad probija do usana i kod onih najtvrđih. Slušajte ljude oko sebe. Osim toga što žele biti jaki u svojim borbama i pokazati kako su veliki u prevazilaženju svega što im život donosi, oni nose i jedan teret iz prošlosti koji pritišće sve mišiće kičme.

I riječi „prebrodio/la sam“ posoljene su dubokom tugom i umorom, a oni vape da se čuju. Da se sasluša bol. Da se pronikne u ono što je očigledno, ali nije rečeno.

Za sve one koji nemaju hrabrosti da dijele sa drugima svoj koktel tuge i umora, relativno pomiješan sa razočarenjem i izraubovanim srcem, poslušajte savjet: sve što se ovih dana kaže, odlazi sa duše ako se izgovori u iskrenosti.

Kažite jasno da volite, da ne volite, da mrzite, da ne možete da oprostite, ali želite, da ste kruti, ali da hoćete mekano, samo recite!

Oni koji se sada vraćaju sa ratišta ljubavne istorije nose okove teških odluka i ne osuđujte ljude samo, eto, što su vas nekad povrijedili. To ne znači da treba da se išta opravdava ili tolariše. To znači da se od onoga što nije u okviru vaših moralnih, emotivnih, filosofskih načela okrenete na peti i skoncentrišete na otpuštanje sve te gorčine, mržnje i boli, a ne na moralisanje i osudu.

Mjesec u Biku poklanja jer ima. A ima tu svega. Ima i ljubavi prema sebi, ima i zimnice, ima i lijepih sjećanja, duboko zapamćenih mirisa, ima i oprosta, ima i činjenice da u sebi nosimo ogromno bogatstvo koje se ne da potrošiti. Ali da daje samo onaj koji ima. A imati ne može onaj koji ne daje sebi. Onaj koji od svojih usta otkida da da iz osjećaja krivice i straha.

I neće pomoći priča da želimo dirati kosture iz ormara, ne damo se grliti sa hladnim i bolnim uspomenama, nego stvaramo nov život u živom mesu koje živi samo u iskrenom stisku, zagrljaju i dahu sadašnjeg trenutka. Postoje živi ljudi koji traže da se zagrle, poljube, koji traže čist zanos vođenja ljubavi u ekstazi i sad se traži napuštanje emotivne nekrofilije po svaku cijenu.

Sve to kao priprema za predivni i preludi mlad Mjesec u Strijelcu koji dolazi na usku konjunkciju Venere i Jupitera na rubu ovog znaka i vraća vjeru u ljubav na višem nivou, ali da bi shvatili duboku filosofiju ljubavi, moramo je osjetiti u njenim najprizemnijim manifestacijama. Mora se pokazati kao postojeća.

I Bik sve što ne može opipati ne cijeni posebno. I šta je to drugo nego upozorenje na onog hladnog kostura koga još oživljavamo, a on leži nepomičan i ležaće…

Ako ne gradite svoje snove neko će vas već upregnuti da gradite njegove…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije