DogađajinajnovijeNaslovna vijestSponzorisano

m:tel stipendira najbolje studente

Kompanija m:tel već desetu godinu zaredom nudi jedinstven program stipendiranja studentima elektrotehnike u BiH

Redakcija

 Na konkurs za dodjelu stipendija m:tel-a, studenti mogu da se prijave do 5. decembra.

 Program stipendiranja najboljih studenata elektrotehnike u BiH, kompanija m:tel sprovodi već dugi niz godina, kako bi i na ovaj način podržao znanje, ali i otvorio svoja vrata mladim talentima koji žele da se profesionalno usavršavaju u ovoj kompaniji još u toku studija.

Konkurs o dodjeli stipendija desetoj generaciji objavljen je 5. novembra i ostaje otvoren do 5. decembra 2019. godine, a na njega mogu da se prijave studenti elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i studenti Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.

Uslovi konkursa su isti kao i prethodne godine, te se i ovoga puta na njega mogu prijaviti studenti navedenih fakulteta treće i četvrte godine, kao i apsolventi sa prosjekom 8 i iznad 8. Smjerovi i odsjeci koji su obuhvaćeni ovim konkursom su precizirani u uslovima, a pored toga uslov je i da student nije obnovio nijednu godinu studija, te da je državljanin BiH.

Finansijska podrška studentima koji postanu m:stipendisti i ove generacije biće iznos od 300 KM mjesečno sve do kraja prvog ciklusa studija. 

Ne treba zaboraviti i to da kompanija m:tel svojim stipendistima nudi i mogućnost obavljanja stručne prakse, ali i zaposlenja u ovoj kompaniji nakon završenog školovanja.

Upravo stručna praksa, koja nudi integrisanje teorijskog znanja i praktične primjene u profesionalnom okruženju, predstavlja neprocjenjivu prednost za buduću karijeru mladih ljudi. Stoga je pristup najnovijim tehnologijama u oblasti telekomunikacija, te podrška stručnjaka iz kompanije, važno iskustvo koje student može steći kao stipendista m:tel-a.

Detaljne informacije o konkursu za m:stipendije mogu da se pronađu na zvaničnoj web stranici kompanije www.mtel.ba.

m:tel – imate prijatelje!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije