LjudinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Moguće je biti i sjajna majka i pušiti travu.

„Da, imam dvoje djece. Da, pušim travu svaki dan. Trava me čini boljom majkom.“ Jedna majka kaže da joj marihuna pomaže da se nosi sa svojom anksioznošću.

Prevela: Saša Leper

Caitilin Fladager / Love What Matters

Smiješno mi je koliko se marihuana posmatra negativno. Niko nije začuđen ili iznenađen kada neka majka kaže da uživa u svom „soku za mame“ – vinu, nakon što smjesti djecu u krevet. Ali kada neka majka kaže da puši travu to je svima ogroman šok.

Govorim o ovome kako bih podigla svijest ljudi. Smatram da nedovoljno ljudi govori o tome. Marihuana mi je toliko pomogla, naročito kad je riječ o roditeljstvu.

Nikada nisam bila baš suviše strpljiva sa svojom djecom. Trava me čini boljom majkom, jer nakon što ispušim dobro se naspavam. Probudim se odmorna i bistrijeg uma.

U redu je pušiti nakon što smjestite djecu u krevet.

U redu je pušiti kako si biste si olakšali borbu sa anksioznošću. Znam koliko je meni lakše otkad pušim.

U redu je pušiti kako biste se udebljali. Oduvijek sam opasno neuhranjena. Sada imam zdraviju kilažu nego ikada ranije u svom životu.

U redu je pušiti ako tako prestajete uzimati druge ljekove. Uspjela sam se u potpunosti skinuti sa antidepresiva jer mi je trava toliko pomogla.

U redu je pušiti umjesto pića.  Trava mi je pomogla da prestanem toliko pušiti i, da budem iskrena, daleko mi je draže pušenje nego pijenje.

Marihuana je moja čaša vina.

To je moja limenka piva.

To je moje vrijeme za opuštanje.

Moguće je biti i sjajna majka i pušiti travu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije