najnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Možete li pomoći ovim malim herojima?

Cilj ovogodišnje kampanje:

Pored brojih problema koji prate našu djecu, ove godine, u saradnji i komunikaciji sa našim ljekarima, prepoznali smo potrebu nabavke aparata,  koji će pomoći u ranoj dijagnostici određenih promjena i praćenju poremećaja, kao i adekvatnom liječenju nakon pravovremene dijagnostike.

Redakcija

Udruženje je, u saradnji sa  Dr Vesna Ljubojević i uvaženom prof.dr Ana Oros, odlučilo prikupiti sredstva, za  Indirektni laser i oftalmoskop, jer značaj ove medicinske opreme,  nemjerljiv za prijevremeno rođenu djecu, koja imaju niz problema uzrokovanih ROP-om, ali takođe, svi dobro znamo da će ova aktivnost uveliko doprinijeti finansijskim uštedama na svim nivoima.

Pored ovoga, ono što je bitno naglasiti, je, da naša djeca, na ove oftamološke intervencije, putuju u Republiku Srbiju, konkretno na Institut za neonatologiju Beograd. Ovo su vrlo teška i stresna putovanja, kako za dijete, tako i za roditelje. Po izlasku iz bolnice, vrlo često, sa kontrolama se nastavlja. Zamislite samo situaciju, da ste primorani dijete od 1900 grama, odvesti u CIPS na slikanje za pasoš?

Naša glavna motivaciona poruka je „Sanjam svijet, vidim svijet“.  Pozivamo sve građane, da se uključe u našu kampanju pozivom na 1415, da ovim hrabrim klincima, svi zajedno, omogućimo savremenu medicinsku opremu, koja će uz ranu dijagnostiku, spriječiti pojavu trajnog oštećenja vida.

Takođe, 27. novembra 2019. godine, sa početkom u 20 časova, u hotel Bosni se održava donatorsko veče. Ulaznice po cijeni od 20 KM, možete kupiti ili poručiti na jedan od sledećih načina:

Na ulazu u Piano Bar u hotelu Bosna neposredno pred održavanje donatorske večeri.

Putem brojeva telefona: Amela Filipović +38765141444 i Milada Šukalo +38766146117

Putem mejla: [email protected]

Dosadašnji rezultati Udruženja:

Početkom novembra prošle godine, Udruženje „Mrvice“  je pokrenulo akciju “Za topli zagrljaj”, u kojoj je prikupljeno 36.000 KM. Zahvaljujući tim sredstvima, a shodno potrebama neonatoloških odjeljenja, nabavili smo deset toplih krevetića.

Kampanja iz 2017. godine, osigurala je Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra, donaciju EEG monitoring aparata za praćenje moždanih funkcija, koji pomaže u ranoj dijagnostici određenih promjena i praćenju poremećaja, kao i adekvatnom liječenju nakon pravovremene dijagnostike.

No pored ove dvije najveće donacije, konstantno tokom ove tri godine, sprovode se razne aktivnosti, kojima ostvarujemo sljedeće ciljeve. Unapređenje zdravstvene zaštite roditelja i djece; pružanje psihološke podrške roditeljima prijevremeno rođene djece i djece sa posebnim potrebama; organizovanje aktivnosti koje unapređuju kvalitet života porodica sa prijevremeno rođenom djecom ili djecom sa posebnim potrebama; materijalno osnaživanje roditelja sa prijevremeno rođenom djecom i djecom sa posebnim potrebama, kao i humanitarno djelovanje, u skladu sa posebnim propisima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije