LjudinajnovijeZabavna Lola

Moćan razlog zbog kog je Ališa Kiz ponovo počela da se šminka

Kada je 2016. godine Ališa Kiz objavila svoje promo fotografije za album Here na kojima nije imala ni trunku šminke, svet je ostao u čudu.

Redakcija

noizz.rs

Toliko naviknuti na ženska lica, a pogotovo lica poznatih, sa full makeupom, Ališin izbor se svima činio revolucionarnim. Tada je povodom svoje odluke objavila je manifest “Time to Uncover” na Lenny Letter feminističkom forumu. Usledilo je i nastanak neformalnog #nomakeup pokreta kom su se pridružile žene širom sveta.

Za američku muzičarku šminka je u tom trenutku predstavljala nešto više, ali u negativnom smislu – pritisak društva za postizanjem savršenog izgleda. “Ne želim više da prikrivam: moje lice, moj um, dušu, misli, snove, borbe ili emotivni rast. Ništa”, izjavila je Ališa tada.

Pevačica se 2016. pojavila se na dodeli MTV nagrada, kao i na događaju BET nagrada, dosledna ovim izjavama. Kako je posle navodila, ona nije bila protiv šminke, već protiv pritiska društva da se konstantno nosi šminka. Taj pritisak za savršenstvom je posebno izražen u Holivudu i muzičkoj industriji.

Ipak 2017. Ališa pravi zaokret, prilikom intervjua za magazin Allure. Na naslovnici je fotografisana bez šminke, ali su u magazinu objavljene i fotografije na kojima nosi različite makeup stilove. “Nisam rob nošenja šminke, ali nisam ni rob njenog nenošenja. Imam pravo na izbor u bilo kom trenutku. Takođe smatram da makeup može da bude deo sopstvenog izraza. Nemam nameru da bilo koga vređam zbog toga što se šminka”, izjavila je u ovom intervjuu.

Od tada se Kiz ponaša upravo u skladu sa tim pravom izbora – tako je 2018. na dodeli Gremi nagrada bila nenašminkana, a ove godine kada je i sama bila voditeljka programa ceremonije, u predivnoj zelenoj haljini i marami, nosila je vrlo malo šminke.

Na Met gali u maju, kada joj je muž bio pratnja, pojavila se u svetlozelenoj kombinaciji. Ovog puta bila je primetnije našminkana.

Ališ a je nedavno izbacila i novu pesmu sa treperom i Miguelom. Uz minimalnu količinu šminke izgleda prelepo. Usput se čini i kao da ne stari ili stari unazad kao Bendžamin Baton. Bilo kako bilo: Alicia, you rock!

Preuzeto sa: noizz.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije