najnovijeNaslovna vijestPreduzetništvo

“Postoje žene. I postoje žene od kojih se ne odustaje. I žene koje ne odustaju.”

Prije nekih sedam ili sada već osam godina odlučila sam da pustim srce da me vodi, koje je možda ne uvijek mudar, ali najbolji vodič za živjeti u skladu sa samim sobom.

Redakcija

Aleksandra, Marina, Andrea

Odlučih da se vratim u voljeno Sarajevo i da udahnemo život nečemu što je do tada postojalo samo kao ideja. Kapital, mogu reći da nismo imale, kao ni biznis plan, ali ideju vodilju i spremnost da uložimo sebe do maksimuma, apsolutno da.  Što i jesmo učinile, ponekad i preko granica sopstvenih mogućnosti.

Uporedo sa našim razvojem se događao i život, što i te kako ima veze, kada su privatno i poslovno u simbiozi. Pa su tako životne okolnosti, mijenjale i naše poslovne planove i ciljeve.

Sa obzirom da smo od samog početka učestvovale 100% u izradi svake rukomtvorine, kako god se ona zvala, gotovo je bilo neizvodljivo nekoga zaposliti na puno radno vrijeme. Onda se desila jedna divnost zvana trudnoća, te je dolazak, na ovaj divni svijet, rukomskih blizanaca uslovio zatvaranje radnje.

O da, na prvi pogled se činilo da je to veliki korak u nazad, međutim ideja o nestanku rukom-a, nije bila opcija.

A onda? Pokušale smo da uočimo naše greške i krenule skoro iz početka.

Oslušnule smo šta od nas traži i očekuje i iz  potrebe i želje naših rukomholičarki nastali su novi modeli rukom tašni, a iz tašni ruksaci. Modele je osmislila Aleksandra, uz naše sugestije. Materijali koji koristimo su izuzetnog kvaliteta, veganskog porijekla, jer smatramo da zaista nema potrebe da se oni životinjskog porijekla koriste pri izradi ruksakotvorine.

Svoje predstavljanje je ruksakotvorina u decembru 2017, i od tada je iz naše radionice izašlo 1218 ruksaka, a teško je naći dva identična, ako i postoje radi se o svega par komada.

Proljeće tekuće godine je u naš asortiman donjelo i okostručke (nekadašnji bubreg), koji je takođe naišao na velike simpatije naših rukomholičarki.

Uklanjanjem barijera u glavi zvanih „mi smo mali biznis“ i sl., pomjeraju se granice i pred nama otvaraju potpuno novi horizonti.

Svakim danom se trudimo da ispunimo misiju  “Biti isti, biti poseban, biti samo svoj” i to nas ispunjava radošću.

Insta:  https://www.instagram.com/rukom/

FB: https://www.facebook.com/rukomsarajevo/

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije