najnovijePraktična LolaŽivot

Šta bi žene u 40-tima savjetovale same sebi sa 20?

Niaša Džunior je autorka koja je pitala žene u 40-tim da navedu savjet koji bi dale same sebi sa 20-tak godina. Hiljade žena se odazvalo i odgovorilo na ovo pitanje, a neki od savjeta su izuzetno korisni.

Prevela: Saša Leper

Fem Positive

Foto: Erriko Boccia / Unsplash

Najbolji odgovori nas podsjećaju na ono što je zaista važno i vrijedno u našim životima,o ali i na ono što lako možemo žrtvovati.

 

  1. Neće ti život ispasti kako si zamišljala sa 20-tak, ali biće fantastičan, divan i tvoj. Održavaj jaka i raznovrsna prijateljstva. Fokusiraj se na njih, a ne na toksične ljude. I nađi neki hobi u kojem ćeš uživati sama sa sobom.

 

  1. Živi sama neko vrijeme. Toliko godina je iza tebe i ispred tebe u kojima ćeš dijeliti svoj prostor sa drugima. Daj si neko vrijeme u kojem ćeš uživati u prostoru samo za sebe. I putuj više!

Foto: Brandless / Unsplash

 

 

 

 

  1. Otiđi nakon prve laži.

 

  1. Sad imam 62. godine i rekla bih joj da se stvari vremenom poprave. Osjećam da sam sad produktivnija i kreativnija nego ikada ranije. I nemam više ništa za reći. Sve je u starenju.

 

  1. Prestani pokušavati da usrećiš sve oko sebe. Posjedovanje stvari nije sreća, pazi na novac. Samo zato što su porodica ne znači da ne mogu biti toksični.

 

  1. Pronađi energiju da prvo voliš sebe. Nemoj za ljubavlju da tragaš u muškarcima, prijateljima ili djecu za koju još nisi spremna. Uštedi nešto novca. Više vježbaj i zdravije se hrani.

 

  1. Sklapaj prijateljstva i održavaj ih. Trebaćete si međusobno kad budete imali 40-tak.

 

  1. Prestani se izvinjavati. Nisi ti odgovorna za sreću svih drugih nauštrb svoje sopstvene.

Foto: Mesut Kaya / Unsplash

 

  1. Bez obzira na sve što su ti govorili o tome da budeš dobra, nikada te ne mogu svi voljeti. I onda kada dođe do toga da biraš između sebe (svoj uspjeha, emocionalnog zdravlja, finansijske vrijednsoti) i toga da te vole: izaberi sebe.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije