najnovijePraktična LolaŽivot

Imate problema s kožom u zimskom periodu? Mi imamo rješenje!

Jedna od najčešćih grešaka koju žene, iznova i iznova, ponavljaju je kupovina neadekvatnog proizvoda za lice. Svaki tip kože je drugačiji, ne može jedan proizvod svima da odgovara i pronalaženje pravog mukotrpan je put.

Lola Magazin

Ukoliko niste sigurne kako odrediti da li je vaša koža suva, mješovita ili masna, evo najjednostavnijeg savjeta, a potreban je jedan sastojak i petnaest minuta slobodnog vremena – VODA!

Lice mora biti potpuno čisto, bez tragova šminke i nakon umivanja nemojte brisati lice ručnikom, pustite da se voda upije.

Ukoliko osjećate zategnutost – vaša koža je suva.

Ako nakon sušenja vode sa lica nemate neugodan osjećaj, vaša koža je normalna.

A ukoliko se vaše lice u narednih deset do petnaest minuta sjaji i možete papirnom maramicom da obrišete sebum – imate masnu kožu.

Osjećaj zatezanja na obrazima, a sjaj na “T zoni” (čelo, nos i brada) znak je mješovitog tipa kože.

Tek sad kada ste odredile tip, vrijeme je za odgovarajuću njegu i kupovinu proizvoda. Bilo je jednostavno, zar ne? Lola vam donosi još neke savjete koje će vašu kožu učiniti zdravijom i ljepšom.

 

Skidanje šminke

 

Skidanje šminke ključni je korak u procesu održavanja kože zdravom i blistavom. Da, nekada je zaista najteža stvar na svijetu potrošiti pet minuta prije odlaska u krevet da skinete ostatke pudera, eyelinera i maskare. Zamislite to ovako – svaki minut sna koji provedete našminkane jedna je bora više na licu.

Temelj zdravog izgleda je čista koža i samo takvu možete da njegujete i očekujete da reaguje na preparate kojim ćete je dalje tretirati. Možete koristiti vlažne maramice namijenjene upravo skidanju šminke ili, kako to mnoge žene rade, vlažnim maramicama za bebe. Bitno je da posljednja maramica koju iskoristite nema apsolutno nikakve tragove šminke.

GARNIER BIO, konjac, spužva za čišćenje lica

Umivanje je još bitnije

Već smo naučile kako odrediti tip kože lica i na osnovu toga birati proizvode za njegu. Upravo je u dm drogerie markt Bosna i Hercegovina prodavnicama širom BiH  do 26.11. aktuelna kampanja s fokusom na proizvode za njegu lica I to nije sve, za kupovinu proizvoda za njegu lica u vrijednosti od 18 KM ili više na poklon preuzmite peškir za lice.

Ponuda svuda oko nas je šarolika – gelovi za umivanje, pjene ili sapun, bitno je da pronađete ono što vam najbolje odgovara. Vi koje imate suvu kožu, važno je da nakon umivanja imate što manji osjećaj zategnutosti, dok je za djevojke sa masnom kožom bitno dubinsko čišćenje i blaži proizvodi koji neće izazvati dodatno lučenje sebuma. Sredstvo za umivanje prvi je korak i jako je bitno, skoro pa kao krema koju koristite. Cijena nije presudna, ono što je skupo ne znači da treba svakom da odgovara. Bitno je da osluškujete i pratite reakciju kože da biste mogle biti sigurne da je upravo taj proizvod ono što vam treba. Jedan odgovarajući proizvod dovoljan je za jutarnju i večernju njegu i jako je važno da to radite temeljno i redovno.

 

Balea, pjena za pranje lica, 150 ml

Piling

Mehanički ili hemijski – budite oprezne! Vodite se tim da je manje nekada zaista više i to je sigurno slučaj i sa pilingom. Ukoliko koristite grublje, mehaničke, jednom sedmično biće sasvim dovoljno. Blaži i, ne tako abrazivni, prihvatljivi su i svaka dva do tri dana, dok sa hemijskim budite na VI – nemojte ih koristiti “na svoju ruku” i bez prethodne informisanosti i saglasnosti sa stručnim licem. U dm drogerie markt Bosna i Hercegovina prodavnicama dobićete i Savjetnik za njegu lica i možda baš tamo nađete adekvatnu preporuku.

 

Hidratacija

 Nastojte da “zalijevate” svoj organizam, kako iznutra tako i spolja. Koliko god je bitno šta nanosite na svoju kožu, još je bitnije čim je hranite iznutra. Preskočite šećere u sokovima, držite se vode, čajeva i voća. Hranite se zdravo u okviru svojih mogućnosti, krećite se mnogo, a naposljetku dolazi i njega u vidu proizvoda za lice.

MOӢ GLOW DAY CREAM

Koji god tip kože imali, hidratacija je bitna. Suva, masna ili mješovita – pokušajte u svoju njegu uvrstiti barem jedan proizvod koji će, pored ostalih, dodatno da radi na hidrataciji. Isušena koža je loša koža, kolagen će da “pobjegne” i prije nego se budete nadale, a onda ostajete same sa svojim borama u tridesetoj godini života. Nemojte da bude da vas nismo upozorili. NE zaboravite da u dm drogerie markt Bosna i Hercegovina prodavnicama pronađete  proizvode po UVIJEK POVOLJNO cijenama , a koji će doprinijeti vlažnosti vase kože.

Zapamtite, nekad je manje zapravo više. I, ono što je najvažnije – nemojte mijenjati kreme onako kako se mijenjaju reklame za njih. Njega lica nema veze s trendovima, već s onim što vašoj koži odgovara.

Iskoristite ovaj period do 26.11., obavite temljnu kupovinu svega onoga što će pomoći vašem licu, em ćete dobiti i poklon u dm drogerie markt Bosna i Hercegovina prodavnicama širom BiH, em će vam najljepši poklon biti upravo vaš

e čisto, svježe i zadovoljno lice.

 

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije