najnovijeNaslovna vijestNevjerovatnoVauZabavna Lola

NASA je svoju kompletnu medijsku biblioteku učinila dostupnom javnosti!

Bilo da uživate u fotkanju ili samo gledanju snimaka svemira, NASA ima jedinstvenu poslasticu za vas.

Prevela: Saša Leper

DIY Photography

Foto: NASA

Svoju kompletnu medijsku zbirku fotografija, zvukova i videa su učinili dostupnu javnosti i osposobili za pretrage. Riječ je o više od 140 000 fotografija i drugog materijala koje su vam sada dostupni za pregledanje, skidanje na sopstvene uređaje i bilo kakvu drugu upotrebu.

Sada možete ukucati bilo koji pojam da želite i pretraživati bazu podataka nevjerovatnih slika svemira. Pored toga, takođe su dostupne i fotografije astronauta, lansiranja raketa, NASA-inih događaja i drugih zanimljivosti. Ono što je naročito zanimljivo jeste da skoro svaka fotografija sadrži i EXIF podatke koji pokazuju tehničke podatke o fotografiji poput fokalne daljine ili tipa objektiva koji je korišten, a u kojima će naročito uživati ljubitelji astrofotografije.

Kada pretražujete galeriju možete birati da li želite da gledate fotografije, video ili audio snimke. Dodatna zanimljiva pogodnost je što pretragu možete suziti na određenu godinu. Evo samo nekih od dostupnih fotografija.

NASA je sjajna jer svoj zanimljivi sadržaj prilagođavaju prosječnim korisnicima interneta. Približavaju nas i upoznaju sa svojim radom i tajnama svemira. Na primjer, nedavno su pokrenuli GIPHY profil koji je prepun nevjerovatnih animacija. Sjajno je i to što je fotografija tako značajan dio njihovih misija, a u njima mogu uživati svi.

Ova bogata medijska biblioteka koju su sada objavili je dostupna svima, besplatna i oslobođena autorskih prava. Zavirite u fascinantne misterije svemira, provirite u sam kompleks NASA-e ili preuzmite sadržaj i napravite nešto sjajno od njih. U svakom slučaju, vjerujemo da ćete uživati.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije