LjudinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Da li osuđujete oni koji su drugačiji od vas?

Ako mislite da je „spiritualnije“ postati vegetarijanac, kupovati organsku hranu, baviti se jogom i meditirati, ali onda se uhvatite da osuđujete one koji ne rade sve ovo, upali ste u zamku zamku ega.

Piše: Saša Leper

Mooji / Facebook

Ako mislite da je „spiritualnije“ voziti bicikl ili ići na posao javnim prevozom, ali osuđujete one koji koriste auto, upali ste u zamku ega.

Ako mislite da je „spiritualnije“ prestati gledati TV jer vam šteti mozgu, a osuđujete one koji ga i dalje gledaju, upali ste u zamku ega.

Ako mislite da je „spiritualnije“ izbjegavati čitanje novina i tračerskih časopisa, a osuđujete one koji ih čitaju, upali ste u zamku ega.

Ako mislite da je „spiritualnije“ slušati klasičnu muziku ili zvukove prirode, a osuđujete one koji slušaju komercijalnu muziku, upali ste u zamku ega.

Uvijek morate voditi računa o svom osjećaju „superiornosti“. To je najvažniji trag koji nas upozorava da upadamo u zamku za ego.

Ego je vješto sakriven u plemenitim mislima poput isprobavanja vegeterijanizma ili korištenja bicikla i onda se pretvori u osjećaj superiornosti naspram onih koji ne poštuju isti spiritualni put.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije