AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Mlad Mjesec u Strijelcu: Šta nam donosi ovaj novi period?

„I think of a hero as someone understands the degree of responsability that comes with his freedom.“

Jelena Puhalo

Riječ koja se ponavlja: sloboda!

A ona košta. Uvijek. I često znači da se nekom neće dopasti. Ta naša sloboda. Možda na prvu neće ni nama. Jer slobodan čovjek prepušten je sam sebi i Bogu. Možda i nismo navikli na tu vrstu podrške…

Utorak nam donosi novog mlađaka u Strijelcu koji je „pojačan“ ozloglašenom opozicijom Marsa i Urana. Nekako cijele godine stvari se dešavaju u blokovima. Tačno po dolasku noovg godišnjeg doba, dolazi i nova tema na repertoar. Mnogo se prevalilo preko leđa.

A ova posljednja tri mjeseca samo dekaju po otpuštanju. Sočavanju. Promjenama. Prekidima. Unutrašnji poziv se sve više osjeća. Takođe osjeća se da smo svi prisiljeni da kažemo veliko NE i kada nam se ne govori. Pritisne te uza zid i nemaš kuda. Osjećanje da je pitanje opstanka i u malim stvarima.

Mlad Mjesec u Strijelcu se povezuje sa slobodom, ali ovaj put ne kao pokretač potrebe za njom več kao spasilac da u trenutku kada se čini da je više svega dosta i da ni tijelo ni um ni emocija ne mogu izdržati on kaže: hajde još malo! Vidi kako je svijet lijep! Dobrota još postoji! Pogledaj dobro i vidjećeš ga! I u mraku ćeš vidjeti svjetlo…sve je stvar percepcije!

Ovo je ono vrijeme kada čovjek liže svoje rane i zahvaljuje se Bogu što ga je izvukao iz belaja. Ozbiljnog. Ili što je ipak preživio, relativno u jednom komadu jedan ozbiljan pad na prednji čeoni režanj.

A možda taj pad nije bio juče. Ni prekjuče. Možda se palo davno, ali rane još nisu zacijelile.

Mars i Uran razbijaju strukture. Nestajemo u mišije rupe da bi se energetski zaštitili od vampira i pijavica. Svako završava sa nekim i nečim na svoj način, neko dramatično i uz buku, neko tiho, ali poslije ove škorpijske faze više nismo na usluzi baš svima. I sloboda leži baš u tome. Da bacimo pogled na to zgarište i krenemo u novo. D biramo sa kim jesmo, a sa kim nismo.

Strijelac je nosilac velikih ideja, vizionar dobrote i budućnosti, ali i prznica i trošadžija novca, emocije i vremena. Rasipnik kome vladar za koji dan ulazi u Jarca i traži sažimanje i skupljanje. Manje je više. Ali vizija ostaje.

Jedino što se mijenja je što će se tražiti da praktično primijenite svoje vizije. Da pokrenete te poslove koje već dugo planirate. Da zasučete rukave, vratite dugove, spustite kriterijume svome egu tako da fokus mora da postoji. Raspanje ne dolazi u obzir.

Ali, sada je učenje, završavanje fakultetskih obaveza, prekidanje nekih ozbiljnih zavisnosti, posebno pušenja, putovanje ili planiranje putovanja, posebno poslovnih jako izraženo. Samopouzdanje da se čovjek odvoji od svakodnevnog i prizemnog ćakulanja i uhvati ozbiljnijih tema.

Narednih mjesec dana svodićemo svoje račune jer 26.12. dolazi nova solarna eklipsa, i kreće priča o onom žestokom januaru koji je ispred nas.

Sudbonosni i nagli preokreti koji lupaju ove jeseni biće bar malo amortizovani Strijelčevim optimističnim duhom i vjerom u budućnost i Božju milost. Naredne dane iskoristite da se očistite u svakom smislu. Vrijeme čitanja kvalitetnih knjiga, učenja i saznavanja novih stvari dolazi. Odlično vrijeme za upisivanja kurseva jezika, posebno ukoliko to ima i poslovnog smisla.

Kao i svaki put kada je mlad Mjesec dešava u vatrenom znaku traži se aktivnost, hrabrost i požrtvovanje u strasti. Ne dozvolite da vas iko nagovori da postoji život bez strasti, nebitno da li se radi o privatnom ili poslovnom životu. Ili da ga ne zaslužujete iz bilo kog razloga. Na drugoj strani, ne dozvolite nikom pa ni sebi da vas ubijede da strast i isključivo samo strast bez duhovne komponente može da održi bilo šta. I da treba da žrtvujete svoj miran san, dostojanstvo, sreću ili slobodu zbog malo ili malo više žudnje.

Iskrenost vatrenog Strijelca gasi neobuzdanu vatru i grije zaleđene kosti. Pa probajte tako! Iskreno do kraja!

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije